İngiltere Büyükelçisi Moore sosyal medyada güldürdü
Detay Haber

2014 yılından bu yana İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi olarak görev yapan Moore, kendi kullandığı Twitter hesabıyla da diplomasinin ‘ciddi’ havasından ayrılıyor.

Milliyet'ten Görkem Evci'nin haberine göre Moore, mizahi tweet’leriyle bir hayran kitlesi yaratmayı başardı. Moore’un görme engelli eşi Maggie Moore, görme engellilerin en büyük yardımcılarından biri olan rehber köpekler konusunda bağış toplamasıyla gündeme gelmişti.

Bu olay üzerine bir Twitter kullanıcısı Moore’a “İngilizleri hiç sevmem ama eşinizi tebrik ederim, güzel bir destek” diye yazdı.

Moore, bu pası gole çevirmeyi bildi: “Teşekkür ederim. Merak etmeyin. Eşim İrlandalı.”

İngiltere Büyükelçisi Moore sosyal medyada güldürdü

YAZDIĞI TÜRKÇE TWEET'LERE İNANMADILAR

En sık gelen sorulardan biri de şu: “Bu Türkçe tweet’leri siz mi atıyorsunuz yoksa Türk yardımcınız mı?”. Moore mesajlarında bazen dilbilgisi hataları yaptığını ve tweet’i attığı saati hatırlatarak şöyle muzip bir yanıt veriyor: “Yanlışlara bakın! Kendim yapıyorum. Bir de saate bakın. Türk yardımcımla gece yarısı çalışsaydım eşim kıskanacaktı.”

DOLARIN YÜKSELİŞİ

Moore ekonomik gündemden de nasibini alıyor ama bu konudaki soruyu da kıvrak bir çalımla geride bırakıyor:

“Doların yükselişiyle bir bağlantınız var mı?”

“Kesinlikle değil. Maalesef İngiliz derin devlet sterlin olarak maaşımı ödüyor.”

"İŞ İMKANIM FENA DEĞİL"

Moore, kariyer konusunda da gençlere yol gösteriyor. “Uluslararası ilişkiler seçeceğim ama iş imkânı yok diyorlar görüşünüzü nedir” sorusuna yanıtı şöyle: “Ben Uluslararası İlişkiler okudum. İş imkânım fena değil.”

"TÜRKİYE ÜZERİNDE OYUN OYNUYORUM.."

Moore, kendisine yöneltilen İngiltere hakkındaki komplo teorilerine ilişkin sorulara da mizahi cevaplar veriyor. “Türkiye üzerinde oyunlar oynuyor musunuz?” sorusuna yanıtı da en beğenilenler arasında:

“Evet. Golf oynuyorum. Belek üzerinde”

Moore’un “Hâlâ Türkiye’yi işgal edebileceğinize inanıyor musunuz?” sorusuna yanıtı çok açık:

“Yok inanmıyorum.”

Moore’un yine benzer bir konudaki tweet’i şöyle:

“Riyad’daki Müslüman büyükelçimiz de yeni hacca gitti. Herhalde bu da 200 yıllık kurnaz planımızın bir parçası. Of ya!”

“Bir suda iki balık kavga ediyorsa, oradan beş dakika önce bir İngiliz ajanı geçmiş demektir” sözünün doğru olup olmadığı sorusuna da bir yanıtı var Moore’un:

“Sadece sualtı İngiliz ajanları için doğru.”