İngiltere'de konut fonlarını askıya alındı
AA

e

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre, küresel operasyonlarında yaklaşık 253,2 milyar sterlin seviyesindeki yatırımları yöneten Standard Life’ın İngiltere’deki konut fonlarını geçici olarak işleme kapattığını açıkladı.

YATIRIMCILARIN ÇIKARLARI KORUNUYOR

Açıklamada şirketin "İstisnai piyasa koşullarını" gerekçe olarak gösterdiği vurgulanırken, "Fonları askıya alma kararımız tüm yatırımcılarımızın çıkarlarını korumayı amaçlamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Boston, Hong Kong, Sydney, Dublin, Paris ve Londra’da da ofisleri olan şirketin İngiltere’deki konut piyasasında yaklaşık 2,9 milyar sterlin seviyesinde yatırımı bulunuyor. Geçen hafta Singapur’un en büyük bankaları arasında yer alan United Overseas Bank da (UOB) Londra’daki konut kredilerini askıya aldığını duyurmuştu.

BİRLEŞİK KRALLIK'TAN ASYALILAR KONUT ALIYOR

Bankadan yapılan açıklamada, İngiltere’nin 23 Haziran’da yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumunda birlikten ayrılma kararı "Brexit" çıkmasının ardından, başkent Londra’daki konut satışlarında kredilerin askıya alındığı belirtilmişti.

Londra merkezli Knight Frank emlak şirketinin 2015 verilerine göre, Birleşik Krallık’ta konut satın alan Asya ülkeleri içerisinde Singapurlu müşteriler ilk sırada bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)