İnşaat sektörü istikrar arıyor
AA

65265

İnşaat şirketleri, seçimlerden istikrar çıkması halinde enflasyonun gerileyeceği, konut fiyatlarının da ucuzlayacağı görüşünde birleşti. Koalisyon seçeneğinin konut piyasasındaki ivmeyi bitireceğini ifade eden sektör temsilcileri, seçim sonuçlarının konut sahipliğiyle doğrudan ilgili olduğunu belirtti.

GAYRİMENKUL PİYASASI GÜÇLENEREK BÜYÜYECEK

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye'de istikrarın devam etmesi sonucunu beklediklerini dile getirerek, "İstikrarın devamıyla ertelenen gayrimenkul yatırımları tekrar gündeme gelecektir. Dolayısıyla gayrimenkul piyasası da güçlenerek büyümesini sürdürecektir. Aksi bir senaryonun gelişmesini beklemiyor ve arzu etmiyoruz" diye konuştu.

SEÇİM SONRASI DURGUNLUK ATLATILACAK

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım ise seçim atmosferinin gayrimenkul piyasasına bir süreliğine durgunluk getirdiğini belirterek, "Yaptığımız araştırmaya göre gayrimenkul sektörü her seçim öncesi girdiği durgunluğu seçim sonrasındaki birkaç ay içinde atlatıyor ve kendi dinamiklerine dönüyor. Bu seçimde de benzer bir sonuç bekliyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)