İnşaat sektöründe yatırım devam edecek

d

Darbe girişimini kınayan iş dünyası temsilcileri 'Ekonomiye güven duyuyoruz, yatırıma devam edeceğiz' mesajı verdi. Alınan önlemleri memnuniyetle karşılayan iş dünyasında yatırım planlarında bir değişiklik meydana gelmedi.

"YATIRIMCI KAYBEDER"

Konuyla ilgili bir açıklama yapan yöneticiler, yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Akfen Holding Yön. Kur. Başkanı Hamdi Akın, “Türkiye bu dönemlerden daha önce birkaç tane geçirdi. Bu gibi dönemlerin geçici olduğunu kavrayabilmek çok önem arz ediyor. Bu millet demokrasi ve istikrarı çok önemsiyor. Ben önümüzdeki dönemde Türkiye’ye yatırımların artacağını öngörüyorum. Üstelik sadece enerji değil diğer sektörlerde de yatırımların artacağını düşünüyorum. Yatırımcı Türkiye’den çekilmesi halinde kaybeder.” diye konuştu.

"GÜN DAYANIŞMA GÜNÜDÜR"

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ise, “Türk demokrasisi çok büyük bir darbe tehlikesi ile karşılaştı. Bu hain kalkışma siyasi liderler ve halkımızın sağlam duruşu ve demokrasiye inancıyla sonuçsuz bırakıldı. Türk halkının, bu darbe girişimine tek yürek olarak cevap vermesi, meydanlara çıkarak demokrasisine sahip çıkması beni gururlandırdı. Biz halk olarak bu çetelere karşı birlikte oldukça bu ülkeye kimse zarar veremez. Gün artık dayanışma günüdür” dedi.

"DAHA DA KÖTÜYE GİTME RİSKİ TAŞIYOR"

Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu “Bugünün Türkiye’sinde ve dünyasında darbe yapmayı bırakın, darbe istemeyi dahi tasvip etmek mümkün değil. Tüm bu girişimi kınıyorum. Son 3-4 yıldır ekonomide zaten bazı sıkıntılar vardı, şimdi bu durum daha kötüye götürme riskleri taşıyor. Ama umutluyum, en iyi tarafı Hükümet başta olmak üzere herkes itidalli davrandı, halen davranıyor ve bundan sonra da bu sorunu aşmak için öyle davranacağına inanıyorum. En büyük umut bu.”