Sürmenaj nedir
Özel İçerik

Çok çalışan insanlarda ve özellikle erkeklerde görülen bir çeşit zihin yorgunluğu olarak tarif edilen sürmenaj, özellikle metropol şehirlerde yaşayan insanlarda daha çok baş göstermektedir.

RUHSAL VE BEDENSEL YORGUNLUK

Sürmenajlı kişilerde, ruhsal ve bedensel yorgunluk, bıkkınlık, isteksizlik, dikkati toparlayamama, sağlıklı düşünememe hali, bâzı organlara ait şikayetler söz konusudur. Konuşmak, kitap okumak bile kişiye zor gelir.

KİMLERDE GÖRÜLÜR

Dersleri oldukça ağır olan ve sürekli çalışmak zorunda kalan öğrencilerde, öğretmenlerde, yoğun hesap ve muhasebe işleriyle uğraşanlarda daha sık görülmektedir.

Sürmenaj nedir

BELİRTİLERİ

Sürmenaj belirtileri arasında şunlar yer almaktadır...

Vücudun bazı bölgelerinde oluşan rahatsızlıklar, odaklanma problemi, ruhsal ve bedensel yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı, dalgınlık, karamsarlık, kısmi hafıza kaybı gibi belirtiler baş göstermektedir.

NE YAPMALI...

Bu belirtileri kendinde gören kişilerin hemen dinlenme sürecine geçmeleri gerekiyor. Bunun yanında sağlıklı beslenerek, bünyelerini güçlendirmeleri lazım. Stresten uzak durulmalı, mümkün olduğunca neşeli olunmalıdır.

Sürmenaj nedir

RİSKLERİ

Sürmenaj kalp ve damar rahatsızlıklarını davetiye çıkartır. Zamanla oluşan bu rahatsızlık kişide tehlikeli sonuçlara yol açabilir.