İranlı yetkililerden Esad'a ziyaret
AA

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve beraberinde Suriye'ye gelen heyet, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İranlı yetkililerden Esad'a ziyaret

11 İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI

İran medyasına göre; Cihangiri, Esad döneminde iki ülkenin ilişkilerinin daha da güçlendiğini belirtti. Ayrıca iki ülkenin; ekonomik, kültür, ticaret, enerji, altyapı ve konutların yeniden imarı gibi muhtelif konularda 11 iş birliği anlaşmasının imzalandığı aktarıldı.

"TİCARETİ GELİŞTİREBİLİRİZ"

Cihangiri buradaki konuşmasında, "Suriye'de elektrik santrallerinin kurulmasında güvenilir bir ortak olabiliriz. İki ülke arasında varılacak bir anlaşma çerçevesinde ortak demir yolları kurabilir, Basra Körfezi ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak, iki ülke arasındaki ticareti geliştirebiliriz." değerlendirmesinde bulunmuştu.

İranlı yetkililerden Esad'a ziyaret

"İRANLI ŞİRKETLERE ÖNCELİK VERİLECEK"

İmad Hamis, Suriye rejimi lideri Esad'ın da İranlı şirketlerin bu ülkede faaliyet göstermesine vurgu yaptığını aktararak, "Suriye'deki yeniden inşa projelerinde, İranlı şirketlere öncelik verilecek. Yıllık 500 ila 800 megavat kapasiteli santrallerin geliştirilmesine ihtiyacımız var, İran bu alanda önemli bir rol oynayabilir." ifadelerini kullanmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)