IŞİD'in kaçırdığı astsubay yaşadıklarını ilk kez anlattı

e

Astsubay Özgür Örs, 7 ay önce Kilis'te IŞİD'liler tarafından kaçırıldı. Kaçırıldıktan 4 gün sonra MİT operasyonu ile kurtarılan Örs, o 4 günü ilk kez anlattı;

"BENİ KURTARAN NAMAZ KILMAM OLDU"

İlk gün nasıl geçti?

Eve sokarken bir tanesi eliyle göğsüne haç işareti yaptı, bana bakarak “Hıristiyan?” diye sordu. “Yok, Müslüman” dedim, “Tamam o zaman” dedi. İkindi ezanından sonra, biri geldi “Namaz” dedi. Namazı kılarken biri oturup beni izledi. Nasıl kılıyorum diye baktı. Gerçek bir Müslüman olmasam, namazı kılamasam infaz edileceğim kesindi. Beni onların elinden kurtaran namaz kılmam oldu.

"BAŞKA ESİR YOKTU"

Namazdan sonra size nasıl davrandılar?

Namaz bitince de “İkindi dört rekât, sen sekiz kıldın. Sen misafir” dedi. Ben de “Misafir ama ne kadar kalacağım belli değil” dedim. Ondan sonra kapıyı kilitledi ve gitti.

Başka esir gördünüz mü?

-Görmedim.

"BANA NE YAPACAKLAR DİYE DÜŞÜNDÜM"

Korktunuz mu?

-Korku olmaz mı? Nasıl bir örgütün elinde olduğumu biliyorum. Acaba bana ne yapacaklar diye düşündüm ister istemez. Ama orada dahi -bunu söylemeden geçemeyeceğim- dönüşte bana ne ceza verecekler diye düşündüm.

Ciddi misiniz?

-Gerçekten. En çok ailemin durumu, ikincisi de ne ceza alacağım diye düşündüm.

Dört gün boyunca kaldığınız yer nasıl bir yerdi?

-Beyaz boyalı, yerde sarı-mavi renkte plastikten hasır, tek kişilik sünger yatak. İki tane battaniye, 4-5 tane hasır yastık ve bir tane gardırop vardı. Evin başka odasını görmedim.

RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN