İspanya Barcelona'nın hava sahasını kapattı
ensonhaber.com

İspanya basını, İspanya sivil havacılık kurumunun özerk bölge Katalonya'nın başkenti Barcelona'nın hava sahasını 2 Ekim'e kadar küçük uçak ve helikopterlere kapattığını duyurdu.

1 EKİM'DE BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

El mundo gazetesinin haberine göre, kısıtlamanın amacı 1 Ekim'de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu öncesinde gerçekleşebilecek gösterilerden havadan görüntü alınmasını engellemek.

İspanya Barcelona'nın hava sahasını kapattı

OY PUSULALARINA VE SEÇİM SANDIKLARINA EL KOYULDU

Dün İspanyol jandarmasının İspanya Anayasa Mahkemesi'nin yasa dışı olduğuna karar verdiği Katalonya bağımsızlık referandumu ile ilgili olduğu açıklanan 2.5 milyon oy pusulası ile 100 seçim sandığına el koyduğu açıklanmıştı.

Ancak baskının yapıldğı deponun sahibi sandıkların Barcelona Futbol Kulübünde yapılacak seçimler için olduğunu öne sürmüştü. Daha önce de 10 milyon oy pusulasına el konulduğu duyurulmuştu.

KATALAN HÜKÜMETİ: 2315 OY VERME NOKTASI HAZIR

Katalan hükümeti sözcüsü Jordi Turull ise bölge genelinde 2315 oy verme noktasının ve 7200 seçim görevlisinin hazır olduğunu söyledi. Turull "Toplamda oy verme hakkı olan 5.3 milyon Katalan oy vermeye çağırıldı" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısının ardından Turull, Katalonya Devlet Başkanı Yardımcısı Oriol Junqueras ve Katalonya Dış İlişkiler Temsilcisi Raul Romeva, üzerinde Katalonya hükümetinin armasının olduğu plastik oy sandığı ile de poz verdi.