Isparta'da komandoların nefes kesen tatbikatı
DHA

ısparta

Eğirdir'deki Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın yaptığı tatbikatta, gerçek mermi ve patlayıcılar kullanıldı.

YAKALADIKLARI HAYVANLARI YİYEREK HAYATTA KALDI

10 gün boyunca arazide kalan komandolar, yakaladıkları yabani hayvanları yiyerek hayatta kaldı, yüksek mağaralara tırmandı, çamurlu sulardan geçip sarp kayalıklardan indi. Komandolar, tatbikat sonunda ant içip mavi bere taktı.

KOMANDOLARIN ZORLU TATBİKATINDAN GÖRÜNTÜLER

Isparta'da komandoların nefes kesen tatbikatı

ZORLU HAVA- ARAZİ ŞARTLARI

Bu eğitimde komandolara zorlu hava ve arazi şartlarında karadan, sulardan düşmanın derinliklerine sızma kabiliyeti, keşif yapma, taktik akın icra etme, pusu yöntemleri, muharebe şartlarının ruhsal ve fiziksel şartlarına dayanma gücü kazandırıldı.

450-500 KİLOMETRE YÜRÜYÜŞ

Fiziki yeterlilikleri geliştirilen komandolara daha sonra yükseklik korkusunu yenmek ve cesaret kazandırmak maksadıyla dağcılık eğitimleri verildi.

Isparta'da komandoların nefes kesen tatbikatı

ŞİDDETLİ YAĞMUR VE SOĞUK

Komandoların tatbikat bölümünde icra ettiği faaliyetler nefesleri kesti. Senaryo gereği komandolar, düşman hattı olarak seçilen bir bölgeye sızma faaliyeti gerçekleştirip düşmanı etkisiz hale getirmekle görevlendirildi. Zırhlı 'Kirpi' ve 'Kobra' araçlarıyla tatbikat bölgesine intikal eden komandolar, şiddetli yağmur ve soğuk hava altında arazide aç, susuz ve uykusuz görev yerlerine doğru intikale başladı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)