İstanbul Güngören'de yangın
İHA

Bahçelievler semtinde bulunan Şehit İbrahim Koparır Sokak'ta yaklaşık iki yıldır üretim yapılmayan tek katlı alkollü içecek fabrikasında yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevkedildi.

DEPO OLARAK KULLANILIYORDU

Yangın tankların olduğu bölüme sıçradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor. Yoğun duman İstanbul'un birçok yerinden gözleniyor.

Yangının, izolasyon malzemelerinin kesimi sırasında başladığı belirtiliyor. Fabrikada üretim yapılmadığı, depo olarak kullanıldığı ifade edildi.

İstanbul Güngören'de yangın

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Yangına, Güngören, Kocasinan, Bağcılar, Şişli, Davutpaşa, Sultangazi, Seyrantepe, Turgutreis ve Başakşehir itfaiye ekipleri, 23 araç ve 68 personel ile müdahale etti.

İstanbul Güngören'de yangın

Yangın söndürülürken, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Hasar meydana gelen yangında ölen ya da yaralanan olmadığı öğrenildi.

İstanbul Güngören'de yangın

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, tek katlı alkollü içecek üreten fabrikada bulunan tankların sökümü ve tahliyesi esnasında yangın çıktığı belirtildi.

İstanbul Güngören'de yangın

FABRİKA'DAN AÇIKLAMA

Yangına ilişkin fabrika sahibi firmadan açıklama yapıldı, Açıklamada şunlar fabrikanın 2017 yılından bu yana  boş olduğu ve üretim yapılmadığına dikkat çekilirken, can kaybının yaşanmadığı duyuruldu.

İstanbul Güngören'de yangın

Fabrika'nın açıklamasında şu şekilde.

"Mayıs 2017'den bu yana üretim yapılmayan İstanbul Merter Fabrikamızda, bugün üretim ekipmanlarının sökümü sırasında meydana gelen teknik bir aksaklık sebebi ile yangın meydana gelmiş ve 12.45'ten itibaren itfaiyenin müdahalesi ile büyük oranda kontrol altına alınmıştır. Görevli personelin tahliyesi hızlı olarak sağlanmıştır, herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır."


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)