İstanbul Üniversitesi Sosyal Sorumluluk programını açtı
ensonhaber.com

iü

2015-2016 Eğitim yılı güz döneminde ilk öğrencilerini kabul eden program, yoğun ilgi ve talep üzerine önümüzdeki bahar yarıyılında da öğrenci alacak. Online olarak yapılacak başvurular 14 Aralık’ta başladı ve 31 Aralık 2015 tarihine kadar devam edecek.

İstanbul Üniversitesi tarafından yapılan açıklama metninde şu ifadelere yer verildi:

Yabancı Dil ve ALES şartının aranmadığı bu programın temel amacı, ülkemizdeki hem STK’ların ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman ve yönetici ihtiyacının karşılanması, hem de özel sektörün sosyal sorumluluk projelerini yürütebilecek profesyonellerin yetiştirilmesi.

Ayrıca, ulusal veya uluslararası STK’larda çalışanlar, resmi ve özel kurumların halkla ilişkiler, müşteri ilişkileri, sosyal sorumluluk projelerinde çalışanlar, siyasi partiler ve baskı gruplarının yöneticileri, resmi kurumların (kalkınma ajansları, bakanlıklar, valilikler, belediye) proje birimlerinin yöneticileri bu programın öncelikli hedef kitlesi olacaktır.

Bu program ayrıca STK’larda gönüllü veya profesyonel olarak çalışmak isteyen veya sosyal sorumluluk alanında kariyer yapmak isteyen gençler için de önemli olacaktır.

Başvuru koşullarını öğrenmek ve başvuru klavuzuna ulaşmak için tıklayın

Yüksek Lisans Programında Verilen Dersler:

Sivil Toplum Kuramı İletişim ve Savunuculuk

Stratejileri Gönüllülük ve Gönüllülük Yönetimi

STK’larda Mali ve Hukuki Mevzuat

Sosyal İnovasyon

Türkiye’de Devlet-Toplum İlişkileri

Sosyal Girişimcilik Sosyal Sorumluluk Yönetimi

STK’lar ve Yeni Toplumsal Hareketler

Türkiye’de STK Uygulamaları

Proje Geliştirme, Yazma ve Yönetme

STK’larda Finansal Kaynak Oluşturma Bitirme Projesi