İstanbul'da terör operasyonu - izle

İstanbul'da terör operasyonu - izle

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gerçekleştirildiği öğrenilen operasyonda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL VE ANKARA'DA 85 GÖZALTI

İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul'da 62 Ankara'da ise 23 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da Gezi Parkı operasyonları - Tıkla İzle

MARJİNAL GRUPLARA GÖZALTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun dile getirdiği 'Marjinal gruplarla' ilgili gözaltılar başladı. Sabah erken saatlerden itibaren önceden tesbit edilen evlere baskınlar yapan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Basılan yerler arasında Atılım Gazetesi ve Etkin Haber Ajansı'nın da olduğu iddia edildi.

Gözaltına alınanlar polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere saat 07:30 sıralarında Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Sağlık kontrolüne götürülen bazı kişilerin slogan attığı gözlendi. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar daha sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

SIRRI SÜREYYA TWITTER'DAN DUYURDU

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de baskınları twitter'dan duyurdu. Önder twitter mesajında; "Sabah 5'de ESP'li Alp Altınörs'ün evini polis basti. Ben de gittim. Alp'i gozaltina aldilar. Toplam 70 civari gozalti var", "Alp in yoksul evinde faiz lobisi ile alakali cikan tek sey borc dekontlari. Polisler onun yerine kitap notlarini aldilar:)" diye yazdı.

ANKARA'DA DA 26 AYRI ADRESE OPERASYON

Ankara'da Gezi Parkı eylemlerinde sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak polis ekipleri 20'nin üzerinde ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonlarda 23 kişi gözaltına alındı. Operasyonların Gezi Parkı eylemleri sırasında çıkan olaylarla ilgili olduğu belirtildi.

ESKİŞEHİR'DE 13 GÖZALTI

Eskişehir'de, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için yolu kapatan gruba, polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı. Sabah saatlerinde polis, Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto etmek için Yenibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nin bir bölümünü trafiğe kapatan grubu dağılması için uyardı.

Polis gruba müdahale ederek 13 kişiyi gözaltına aldı. Bazı eylemciler ara sokaklara kaçtı. Eylemcilerin kaldırım taşlarını sökerek oluşturdukları barikat
belediye ekiplerince kaldırıldı.

13'Ü ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan zanlılardan 13'ü polise mukavemet suçundan tutuklanma istemiyle adliyeye sevkedilirken diğer eylemciler ise serbest bırakıldı.