İşte İsmail Kartal'ın transfer listesi

İşte İsmail Kartal'ın transfer listesi

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, önceki gün 1-0 kazandıkları Mersin İdman Yurdu maçı sonrası "Belki forvet transferi yapabiliriz" diyerek kafaları karıştırdı.

Ne var ki sahada yer alan dizilişte Alper Potuk ve Senegalli golcü Musa Sow'un sergiledikleri performans yönetimi kararsızlığa itti. Senegalli golcü sol kanattan kurtulup ileri uca geçerken gol bulamasa da yakaladığı pozisyonlar ve etkinliğiyle ileri uca rahatlama getirdi.

Solda görev alan Alper de dinamizm kattı. Hemen gerisindeki Caner Erkin'le uyumu da olumlu bulundu. Yönetim, Alper'in sol kanatta istikrarlı şekilde görev alacağına inanıyor.

YÜKSEK MALİYETTEN KAÇINILACAK

Bugün gazetesinin haberine göre; Bu dizilişte Sow, direkt olarak santrforda oynayabilecek. Senegalli oyuncunun arkasında Webo ve Emenike gibi iki golcü daha var. Yönetim, bu futbolculardan biri satılmadıkça golcü transferi yapmaya aslında çok sıcak değil. Sadece Sow'un ülkesiyle Ocak'ta başlayacak Afrika Kupası'na katılacak olması nedeniyle bir transfer yapılması gündeme gelebilir ama onda da büyük maliyetlerden kaçınılacak.

AFRİKA KUPASI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Fenerbahçe, UEFA Finansal Fair Play kıskacı ve Avrupa'dan men cezasının bitmesiyle Avrupa Kupaları'na yeniden katılacağı sezonu ve gelecek sezonları tehlikeye atmak istemiyor. İşte tüm bu nedenler golcü transferini ortada bırakıyor. Zaten İsmail Kartal da kesin bir ifade kullanmıyor. Öte yandan Sarı-Lacivertliler'in transfer politikasında farklı bir yol izleyebileceği de öğrenildi. Savunmada stoper bölgesine ve sağ bekte Gökhan Gönül'ün yerine alternatif arayışları için de değerlendirme yapılabileceği kaydedildi.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN LİSTESİNDEKİ O 3 İSİM

Fenerbahçe'de forvet transferi konusunda karışıklık yaşanırken alternatif listede ise 3 ismin öne çıktığı kaydedildi.

Söz konusu futbolcular şu şekilde:

Ali Ömer Şahiner (Torku Konyaspor)

İsmaİl Kartal'ın 2008-2010'da çalıştırdığı Konya Anadolu Selçuklu'da öğrencisiydi. Kartal, Ömer'e profesyonel olarak ilk forma şansı veren hocaydı. 22 yaşındaki isim bu sezon 17 resmi maçta 5 gol attı. Kulübüyle 2017'ye kadar sözleşmesi var. Konya yönetiminin, 5 milyon euro isteyeceği öğrenildi.

Adem Büyük (Kasımpaşa)

Adem Büyük, Beşiktaş altyapısından yetişti. 27 yaşındaki oyuncu 2012'den beri Kasımpaşa'da oynuyor. Bu sezon Kasımpaşa ile birlikte ligde çıktığı 12 karşılaşmada rakip fileleri 6 kez sarstı. Kasımpaşa yönetiminin 2018'e kadar sözleşmesi bulunan oyuncuyu göndermeye sıcak bakmadığı da biliniyor.

Muhammet Demir (Gaziantepspor)

22 yaşındaki futbolcu 4 sezondur Gaziantep forması giyiyor. Bu sezon 13 resmi maçta 6 gol attı. 2017'ye kadar sözleşmesi var. Genç milli takımlardaki performansıyla Manchester City gibi İngiliz devlerinin gündemine gelmişti. Gaziantep, istenilen ücret verilirse göndermeye sıcak bakıyor.