İşte yabancı kararı öncesi maaşını yükselten futbolcular

İşte yabancı kararı öncesi maaşını yükselten futbolcular

Vatan'ın haberine göre; Yabancı sayısının 14'e yükseltilmesi, Türk futbolcuların performansını olumlu yönde nasıl etkiler bilinmez ama yerli oyuncuların eskiden kazandıkları astronomik rakamlara veda edecekleri kesin.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı kontenjanını 14'e çıkarması kulüplerin de kağıdı kalemi eline alıp hesabını kitabını yeniden gözden geçirmesine neden olacak.

Sınır nedeniyle oynayamayan hatta tribüne gönderilen yabancılardan artık daha fazla verim almak mümkün olacakken yerli oyuncuların ise artık bol sıfırlı mukavelelere imza atması mazide kalacak.

EN AVANTAJLISI F.BAHÇE

3 Büyük kulüp içinde yerli oyuncu konusunda yeni kuralla en avantajlı çıkacak kulüp F.Bahçe olarak göze çarpıyor. Zira sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Kuyt ile Webo dışında Emre, Bekir, Egemen, Mert ve Selçuk'la sözleşme konusunu sezon sonuna bırakan Kanarya, yeni kuralla birlikte eli güçlü şekilde masaya oturacak.

KARTAL & ASLAN ACELE ETTİ

G.Saray ve Beşiktaş'ta ise durum sarı-lacivertliler kadar parlak değil. Daha önce Semih Kaya ile mukavele yenileyen Aslan sezon başında Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'la hatırı sayılır ücretlerle kontrat uzatırken Trabzonspor'dan da Olcan Adın'ı kadrosuna katmıştı. Kartal da tıpkı sarı-kırmızılılar gibi oyuncularıyla kontrat yenileme işini erkenden yapanlardan...

Sezon başında Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Necip Uysal'la sözleşme yenileyen siyah-beyazlılar, G.Saray derbisinden saatler önce de Veli Kavlak, Ersan Gülüm ve Cenk Gönen'le sözleşme yeni imzalamıştı.

İŞTE SON TALİHLİLER

İşte yabancı kararı öncesi maaşını yükselten futbolcular