İstinye cinayeti Panama'ya uzandı

BENTLEY

İstanbul İstinye'de Bentley marka otomobilinde silahlı saldırıya uğrayarak öldürülen Ali Ekber Akgün cinayetinin Panama saldırısıyla ilişkisi ortaya çıktı.

VEDAT ŞAHİN'İN ÖLDÜRÜLMESİ

Ali Ekber Akgün cinayetinin yaşandığı günün akşamında suç örgütü lideri olarak bilinen Sedat Şahin'in kardeşi Vedat Şahin, Nişantaşı'nda silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Cinayetlerin ardından uyuşturucunun Türkiye pazarına dağıtımı konusunda hesaplaşma olduğu iddia edilse de gerçek farklı çıktı.

İstinye cinayeti Panama'ya uzandı

CİNAYET EMRİ HOLLANDA'DAN

İstinye'de öldürülen Ali Ekber Akgün'ün ölüm emrini Hollanda'da uyuşturucu ticaretiyle uğraşan Dino Soerel'in verdiği ve Soerel'in bu emri vermesinin Akgün'ün Hollanda'da kaldığı dönemde Soerel'le arasında yaşanan uyuşturucu alışverişinden kaynaklandığı öğrenildi.

İstinye cinayeti Panama'ya uzandı

CİNAYETİN PANAMA İLİŞKİSİ

Akgün cinayetinin Hollanda bağlantıları tüm detaylarıyla araştırılırken bir saldırı da Panama'da yaşandı. Akgün’ün en yakın adamlarından biri olan ve onunla 3.5 yıl cezaevinde yatan Hollandalı Sjaak Burger, Panama’da 24 Ocak Cumartesi günü saat 13.44’te bir restoranda yemek yerken ensesinden vuruldu.

İstinye cinayeti Panama'ya uzandı

PANAMA SALDIRISI KAMERADA

Saldırı anı, güvenlik kameralarına da yansıdı. Burger’in öldüğü açıklandı ancak Hollanda Dışişleri Bakanlığı, Burger’in ağır yaralı olduğunu duyurdu.

İstinye cinayeti Panama'ya uzandı

HESAPLAŞMA BİTMEDİ

Panama’da yaşanan bu saldırı, Akgün ile Burger’e yönelik hesaplaşmanın bitmediğini gözler önüne serdi.

12 YIL SONRA İNTİKAM

Hollanda basını olaydan sonra Burger’in, 20 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu iddia eden haberlere yer verdi. En ilginç rastlantıysa ‘24 Ocak’ tarihi oldu. Ünlü bir bira markasının sahibini kaçıran kişilerden olduğu öne sürülen Cor Van Hout, 24 Ocak 2003’te saat 13.44’te öldürülmüş ve cinayetin Panama’da saldırıya uğrayan Akgün’ün arkadaşı Burger tarafından işlendiği iddia edilmişti. Burger’in, tam 12 yıl sonra aynı gün ve saatte saldırıya uğraması, Hout’un intikamı olarak yorumlandı ve bunun bir tesadüf olmadığı belirtildi.