İtalya ile Kosova savunmada işbirliğine gidiyor

İki ülke arasında Savunma Anlaşması'nın imzalanmasına zemin oluşturan iyi niyet mektubu, Kosova'ya yaptığı ziyaret çerçevesinde bir dizi temaslarda bulunan İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti ile Kosova Güvenlik Kuvvetleri Bakanı Agim Çeku tarafından imzalandı.

İtalya ile Kosova savunmada işbirliğine gidiyor

''İYİ NİYET MEKTUBU İMZALADIK''

Priştine'de başbakanlık binasında düzenlenen imza töreninin ardından açıklama yapan Bakan Çeku, iki ülke hükümetinin savunma alanında işbirliğe gidilmesi konusunda hemfikir olduklarını belirtti. "Kosova ile İtalya hükümetlerinin savunma ve güvenlik alanında İşbirliği Anlaşmasının hazırlanması konusunda mutabakata vardık, dolayısıyla iyi niyet mektubunu imzaladık" şeklinde açıklama yapan Bakan Agim Çeku, yakın bir gelecekte imzalanması planlanan anlaşmanın, birçok savunma alanında, ilk sırada Kosovalı subayların eğitimi, yakında kurulacak Kosova Silahlı Kuvvetleri'nde kapasite artırımı gibi alanlarda işbirliğin yoğunlaşacağını belirtti.

İtalya ile Kosova savunmada işbirliğine gidiyor

İLİŞKİLERİN İLERİYE TAŞINMASI KONULARI KONUŞULDU

İtalya Savunma Bakanı Roberta Pinotti, Kosova Başbakanı Hashim Thaçi tarafından da kabul edildi. Görüşmede, iki ülke arasında başarıyla gelişen ilişki ve işbirliğin daha ileriye taşınması konuları ele alındı. Konuk Bakan Pinotti, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga tarafından da kabul edildi.

İtalya ile Kosova savunmada işbirliğine gidiyor