İyi Parti kurucularından Cezmi Polat istifasını verdi
AA

Mart ayında yapılacak seçimler öncesi siyaset kulisleri hareketlendi.

AK Parti ile MHP arasında kurulan Cumhur İttifakı seçimlere sıkı bir şekilde çalışmaya başlarken; CHP, İP, HDP ittifakında kriz var.

Erdoğan ile Bahçeli'nin "Zillet İttifakı" olarak nitelendirdiği ittifakta, gösterilen adaylar kimseyi memnun etmedi, istifa dalgası başladı.

CHP'de; teşkilatlar, PM üyeleri, belediye başkanları ve milletvekilleri art arda istifalarını açıkladı.

İstifalar İyi Parti'de de hız kazandı.

CHP'nin, İzmir'de Tunç Soyer'i aday göstermesinin ardından İyi Parti'nin kurucu üyesi Cezmi Polat, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

"ÜLKÜCÜLERE KAN KUSTURAN..."

Polat, yaptığı yazılı açıklamada, "Yapıcı, yol gösterici bir anlayışla İyi Parti’ye desteğini veren, ülküsü ve sevdası ezan, vatan, bayrak olan milyonlarca insanın duygularına tercüman olacak bir anlayıştan çok, bu sevdaya yabancı kitlelerin değirmenine su taşıyan bir yaklaşım, kimse kusura bakmasın ama, bizim yapımıza ters düşer. Bu konuda ne demek istediğimizi merak edenlere, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayına bakmalarını öneririm. Mamak Mahkemelerinde 12 Eylül döneminde ülkücülere kan kusturan, Türk milliyetçilerini haksız, hukuksuz şekilde ipe götüren bir babanın oğluyla bizim işimiz olmaz, olamaz." şeklinde konuştu.

CHP'nin İzmir adayı yüzünden İP'le ittifak bitebilir haberi

İyi Parti kurucularından Cezmi Polat istifasını verdi

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)