İz bırakan 10 Türkiye seyahati

Şehri ziyaret eden Melih Uslu, Skylife Dergisi'ne bir gezi yazısı hazırlayarak Türkiye'de yaşadığı tatil tecrübelerini anlattı: Önce 30 yıl içinde bugüne kadar yayınlanmış bütün Skylife dergilerini önümüze aldık ve tek tek sayfalarını çevirmeye başladık…

İz bırakan 10 Türkiye seyahati

Dergimizin her sayısı uzak ama taze bir geçmişte kalmış tanıdık birer seyahat anısı gibiydi... Sayfaları çevirdikçe heyecanlandık, yıllar önce yapılmış seyahatlere yeniden çıktık.

İz bırakan Türkiye seyahati

Mesela geçtiğimiz temmuz ayında yayınlanan ve Ayasofya’nın o düş mavisi fotoğraflarını çektiğimiz gezi.

KEYİFLİ BİR YOLCULUK

Ne kadar güzel olduğunu unutmuşuz belki de. Evet, bu kez Trakya’dan Artvin’e, Sinop’tan Antakya’ya dek Türkiye’nin dört bir köşesini elinizdeki derginin sayfalarına taşıyacağız. Ülkemizin öz değerlerinden yola çıkarak dünyanın en iyi yazar ve fotoğrafçılarının özgün yorumlarıyla... Skylife’ın 30. yaşını bahane edip tekrar alıcı gözle baktığımız dergilerimizde, hafızalarımızda yer eden Türkiye’den 10 seyahat konusunu sizin için derledik. İşte dergimizin geniş birikimine doğru keyifli bir yolculuk.

İz bırakan 10 Türkiye seyahati

MARDİN GEZİSİ

Fotoğrafçı Fethi İzan’ın Güneydoğu Anadolu’daki önemli duraklarından biriydi bu kent. Kaleden Mardin, Mardin’den kale konseptiyle çekilen günbatımı fotoğraflarıyla akıllarda yer eden dosya, yerel simaların ilk ağızdan görüşleriyle zenginleştirildi.

İz bırakan 10 Türkiye seyahati

AĞRI DAĞI

Kasım 1993’te Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Yaşar Kemal ve fotoğrafçılığın duayenlerinden Ara Güler, Skylife’ta buluştu. Ağrı Dağı’nın dünyanın üzerine oturmuş ikinci bir dünyaya benzetildiği yedi sayfalık dosya, Güler’in etkileyici fotoğrafları eşliğinde sunuluyor.

İz bırakan 10 Türkiye seyahati