İzmir Körfezi'nde mayın harbi tatbikatı

izmir

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, mayın harbi konusunda birlik ve komutanlıkların eğitimini artırmak amacıyla 6 ülkeden deniz gücünün katılımıyla İzmir Körfezi'nde yapılan 21 Kasım'da başlayan "Nusret 2014 Fiili Mayın Harbi Davet Tatbikatı" devam ediyor.

KARABURUN AÇIKLARINDA MAYIN İMHASI

Çanakkale Savaşı'nda döktüğü mayınlarla dönemin en ünlü mayın gemisi olarak bilinen Nusret mayın gemisinin adıyla düzenlenen tatbikatın 6'ncı gününde Karaburun açıklarında mayın imhası gerçekleştirilecek. Tatbikatta, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 1 korvet, 4 mayın avlama gemisi, 3 mayın tarama gemisi, 1 komuta - kontrol gemisi, 1 karakol botu, 1 deniz helikopteri, 1 mayın toplama botu, 1 sualtı savunma görev timi, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 2 savaş uçağı ve 1 C-130 uçağıyla Sahil Güvenlik Komutanlığından 2 sahil güvenlik botu katılıyor.

TATBİKATTAN GÖRÜNTÜLER

İzmir Körfezi'nde mayın harbi tatbikatı

11 ÜLKEDEN 18 GÖZLEMCİ

NATO Daimi Deniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu kapsamında Türkiye, Almanya, Bulgaristan, İngiltere, İtalya ve Yunanistan'dan 5 mayın avlama gemisi ve 1 fırkateyn olmak üzere 6 geminin de yer aldığı tatbikatı ABD, Azerbaycan, Bangladeş, Bulgaristan, Cezayir, Gürcistan, Kore Cumhuriyeti, Katar, Lübnan, Pakistan ve Şili'den 18 gözlemci izliyor.

İzmir Körfezi'nde mayın harbi tatbikatı