İzmir metrosunda sefer sıklığı artırılıyor

e

İzmir'de raylı sistem taşımacılığı, metro, banliyö hattı ve yeni güzergahlarla ilgili yapımı devam eden tramvaylar, toplu ulaşımın belkemiği olacak. Özellikle aktarmalı ulaşımla birlikte her geçen gün artan yolculuk talebi raylı sistemde yeni atılımlara neden oldu.

TEST AŞAMASINDAN SONRA HAYATA GEÇİRİLECEK

İzmir Metrosu da mevcut işletme sıklığını daha da artırmak için sinyalizasyon sistemini daha da geliştirecek. Fahrettin Altay -Evka-3 arasındaki mevcut hatta, 90 saniye sefer sıklığında işletme yapılabilecek sinyalizasyon hazırlıkları başladı. Sinyalizasyon sistemi yaklaşık 18 ay sürecek bir yazılım, donanım ve test aşamasından sonra hayata geçecek.

İzmir metrosunda sefer sıklığı artırılıyor

VAGON SAYISI ARTIYOR

İzmir Metrosu'nun ilk seferlerin başladığı 2000 yılında 45 olan vagon saylısı 2011 yılından sonra alınan 42 vagon ile 87'ye yükseldi. Sinyalizasyon altyapısı 2.5 dakikada bir sefere uygun olan İzmir Metrosu, bu filo ile 3.5-4 dakika sefer sıklığında işletmeyle yolcu taşıyor.

Yolcu sayısı günde 80 binlerden, 350 bine ulaşan metroda, iki kat artan vagon sayısına ek olarak filoya 95 yeni vagon alınması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ihale yaptı. Bu vagonların üretilmesiyle birlikte vagon sayısı ilk seferlere başlanan 2000 yılından 15 yıl sonra yüzde 400 artarak 182'ye ulaşacak. Vagon sayısı da 90 saniyede bir sefere yetecek.