İzmir'de CHP'li belediye protesto edildi
Ajanslar

11 YILLIK HUKUK MÜCADELESİ

Kamuoyunda Balçova arsa mağdurları olarak bilinen vatandaşlar, 5 bin arsa için imar planlarının yapımı sırasında haksızlıklar olduğu gerekçesiyle, 11 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı.

CHP'Lİ BELEDİYEYE TEPKİLER..

Arsa mağdurları, davayı taşıdıkları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde de tazminat alma hakkını elde etti. Arsa mağdurları son olarak kendi arsalarına yakın bölgedeki Limontepe'de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmesine tepki gösterdi.

İzmir'de CHP'li belediye protesto edildi

Büyükşehir Belediyesi'nin kaçak yapılaşmanın olduğu semtte kentsel dönüşüm projesi uyguladığını; kendilerinin bu tür yapılaşmaya izin vermedikleri arazilerine imar verilmediğini belirterek buna tepki gösteren arsa mağdurları, Konak Meydanı'nda buluştu.

İzmir'de CHP'li belediye protesto edildi

RUH ÇAĞIRMA SEANSI: BEYAZ ÖNLÜK GİYDİLER

Arsa sahipleri adına basına açıklaması yapan avukat, yaşadıkları mağduriyetlere tepki gösterdi. Basın açıklamasında protestocuların da katılımıyla temsili ruh çağırma seansı düzenlendi. Avukat Mustafa Kemal Turan, İzmir'in işgali sırasında Yunan yetkililerle işbirliği yaptığı belirtilen eski belediye başkanı Hacı Hasan Paşa'nın ruhunu çağırıp yaşadıklarını temsili olarak onunla da paylaştı. Bu arada arsa mağdurları, Hacı Hasan Paşa'nın ının, Büyükşehir Belediyesi'ndeki eski başkanlar köşesinden kaldırılmasını istedi.

İzmir'de CHP'li belediye protesto edildi

Arsa mağdurları daha sonra toplu olarak CHP Genel Sekreteki Kamil Okyay Sındır'a, sorunlarının çözümü için mesaj attı.

İzmir'de CHP'li belediye protesto edildi