İzmir'de sel baskını
Ajanslar

izmir

İzmir ve çevresinde dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış gece etkisini artırdı. Çeşme ilçesinde birçok ev ve iş yerini su bastı. Ilıca ve Alaçatı semtlerindeki su baskınlarına itfaiye ekipleri müdahale etti.

AFAD VE İTFAİYE EKİPLERİ SEVK EDİLDİ

Su birikintileri nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Bölgeye, İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) 13 personel, 3 araç ve 1 bot ile İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı ekibi sevk edildi.

İZMİR'DE SEL BASKINI-GALERİ

İzmir'de sel baskını Video

İzmir'de sel baskını

İzmir'de sel baskını

İzmir'de sel baskını

İzmir'de sel baskını

İzmir'de sel baskını

Çalışmalarda belediyeye ait iş makineleri de kullanıldı. Binalarda mahsur kalan bazı vatandaşlar bot yardımıyla kurtarıldı. Evinde mahsur kalan ve AFAD ekiplerince kurtarılan hamile bir kadın hastaneye kaldırıldı.

"DEREDE SU SEVİYESİ YÜKSELDİ"

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, AA muhabirine, su baskınlarının yaşandığı bölgede geçen deredeki suyun, yağışın etkisiyle 1-1,5 metre yüksekliğindeki istinat duvarlarını aştığını belirterek, şunları söyledi:

"Yollarda sular, 1 metre yükseldi. Bu bölgenin 50 senesini bilirim, böyle bir yağış görmedim. Çok şükür ki can kaybımız yok. O bizi sevindiriyor. Toplanan sular aynı istikamete yöneldiği için böyle sıkıntı yaşadık. 200'ün üzerinde ev ve iş yerine su girdi. Bölge, deniz gibi oldu."

Gidecek yeri olmayan vatandaşlar, evlerinde kalmayı tercih ederken, itfaiye ekipleri su tahliye işlemlerini sürdürüyor.