İzmirliler sokağa döküldü

İzmirliler sokağa döküldü

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle toplanan bir grup, terörü lanetlemek için İzmir Konak Meydanı'nda eylem yaptı. Eli kanlı terör örgütü için çeşitli sloganlar atan öfkeli kalabalık, terörün durmasını istediklerini haykırdı.

METANETİMİZİ KORUYACAĞIZ

Grup adına konuşan Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilcisi Merih Eyyup Demir, terörün artık sivil vatandaşların ve çocukların da canını aldığına dikkat çekerek, “İnanıyoruz ki; bu vahşi eylemleri gerçekleştiren caniler, akıttıkları kanda boğulacaktır. Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız” diye konuştu.

TÜRK MİLLETİ SABRININ SONUNA GELDİ

Birkaç gün önce tüm Türkiye'nin gözleri önünde, bizzat TBMM üyeleri tarafından kucaklanan terör örgütü üyeleri, buradan aldıkları güç ve malum çevrelerin verdiği destekle eylemlerini arttırdığını savunan Demir şunları konuştu: “Terör örgütü ve onun destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidir ki, ülkemizi bölmeye, bizi bize düşman etmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Türk milleti artık sabrının sonuna gelmiştir ama büyüklüğün göstergesi de kimsenin dayanamadığı acılara dayanmak, kimsenin gösteremediği sabrı göstermektir. Ancak, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz.”

Bu devlete sahip çıkmak da her Türk vatandaşının asli görevi olduğunu söyleyen Demir,öfke ve acının gözleri kör etmemesi, bin yıllık kardeşliğe gölge düşürülmemesi gerektiğinin altını çizerek, terörle mücadelenin uzun soluklu olursa etkili olabileceğini söyledi. Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.