Jessica Biel kimdir

Jessica Biel kimdir

Tam adı Jessica Claire Biel olan Amerikan aktris ve eski modeldir. Biel, 1996 yılında, bir rahibin kızını canlandırdığı, "7the Heaven" adlı Tv dizisindeki Mary Camden rolüyle meşhur olmuş ve adını duyurmuştur. 1997 yılında "Ulee's Gold" adlı filmdeki rolüyle en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında "Genç Artist Ödülünü" almıştır.

Annesi, Kimberly (kızlık soyadı Conroe), bir ev kadını ve ruhsal şifacıydı. Babası Jonathan Biel, General Electric'de çalıştı ve aynı zamanda bir girişimci ve iş danışmanıydı. Jessica Biel, Alman, Fransız, İngiliz, İrlandalı ve Çoktav kökenlidir. Justin adında 1985 doğumlu bir erkek kardeşi vardır. Biel ailesi, onun çocukluk çağında sık sık taşınmıştır. Biel büyürken futbol oynadı ve ayrıca bir jimnastikçi olarak eğitilmiştir. 2000'den 2002'ye kadar Tufts Üniversitesi'nde öğrenim görmüştür.

Biel başlangıçta bir vokalist olarak eğitilmiştir. On iki yaşında Los Angeles Uluslararası Modelleme ve Yetenek Birliği konferansına katılması hayatının dönüm noktası olmuştur. Biel katıldığı o konferansta tanınmıştır. Judith Fontaine Modelleme & Talent Agency tarafından kontrat imzalandı. Reklamlarda oynamaya başladı. Ardından modelliğe doğru emin adımlarla ilerleyip modelliğe başlamıştır. Biel, Dulux Boya ve Pringles gibi ürünler için reklamlara çıktı.

Chris Evans ile yaşadığı aşkla gündemden düşmeyen çift 2011 yılında ayrılmıştır. Magazin dünyasını baya bi meşgul etmişlerdir. 2012 yılında Justin Timberlake ile yakınlaşan Biel Ekim 2012 de şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve aktör Justin Timberlake ile evlenmiştir. Evlilikleri halen devam etmektedir.

FİLMLERİ;

1996-2001 - 7th Heaven Mary Camden Tv Dizisi
1997 - Ulee's Gold Casey Jackson
1998 - I'll Be Home for Christmas Allie
2001 - Summer Catch Tenley Parrish
2002 - The Rules of Attraction Lara Holleran
2003 - The Texas Chainsaw Massacre Erin Hardesty
2004 - It's a Digital World (seslendirme), Cellular Chloe,Blade: Trinity Abigail Whistler
2005 - Stealth Lieutenant Black Wade, Elizabethtown Ellen Kishmore, London London
2006 - The Illusionist Duchess Sophie von Teschen, Home of the Brave Vanessa Price
2007 - Next Liz Cooper, I Now Pronounce You Chuck and Larry Alex McDonough, Hole in the Paper Sky TBA
2008 - A Woman of No Importance Hester Worsley, Powder Blue Rose-Johnny, Invisible Monsters TBA