Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu
Özel İçerik

Cildinizin sağlıklı bir şekilde görünmesine yardımcı olmak için uygun bir cilt bakım rejimi uygulamanız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Ancak çoğu insanın ayaklarını görmezden geldiğini ve bunun birçok soruna neden olduğunu biliyor musunuz? Çatlak ve kuru topuklar genelde rahatsızlık vermese de, ancak bazen ağrıya neden olabilir.

Ayaklarımız günlük hayatımızın yükünü taşıdığı için onları sağlıklı tutmak önceliklerinizden biri olmalıdır. Tıpkı yüzünüz gibi ayaklarınızı da beslemeli ve nemlendirmelisiniz. Neyse ki kuru ve çatlamış topukların bakımı oldukça kolaydır. Sadece bazılarının cilt dokusunu ve topuklarınızın kalitesini iyileştirmede oldukça etkili olduğu söylenen ev ilaçlarından yardım almanız gerekiyor. İşte, çatlamış topuklarınızı iyileştirmek için bazı doğal yöntemler;

Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu

1. ELMA SİRKESİ VE LİMON

Yüzünüzü elma sirkesi ile temizlemeyi seviyorsanız, çatlamış ve kuru topuklarınız için de işe yaradığını öğrenince şaşıracaksınız. Bu sefer sirkeyi limon suyuyla karıştırmayı deneyin, çünkü her iki bileşen de cildinizde peeling etkisi yaratacak anti-inflamatuar ve asidik özelliklere sahiptir. Ölü derinin atılmasına yardımcı olur ve sırayla cildi besler.

Yapılışı: Taze bir limon alın ve dış kabuğunu rendeleyin. Üç litre suyu rendelenmiş kabuğuyla birlikte bir tavada kaynatın ve kaynayınca altını kapatın. Ilık bir sıcaklığa gelmesini bekleyin. Şimdi suya bir yemek kaşığı elma sirkesi ekleyin ve ayaklarınızı bu suda en az 15-20 dakika bekletin.

Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu

2. ÇAY AĞACI YAĞI VE ZEYTİNYAĞI

Çay ağacı yağı antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve topukları çok iyi temizleyebilir. Kızarıklığı, şişmeyi ve iltihabı sakinleştirebilir. Çay ağacı yağı, zeytinyağı ile birlikte çatlamış topuklar için kullanılabilecek en iyi esansiyel yağlardan biridir. Zeytinyağı, E vitamini, K vitamini ve antioksidanlar gibi çok sayıda besin içerdiğinden, doğal bir nemlendirici olarak etkili bir şekilde çalışır ve kuru cildi nemlendirir.

Yapılışı: 3 yemek kaşığı zeytinyağına ve altı ila yedi damla çay ağacı yağı ekleyin. İyice karıştırın. Ayaklarınızı ılık suda beklettikten sonra bu karışımla ayağınıza iyi bir masaj yapın. Çatlakların hızla kaybolduğunu göreceksiniz.

Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu

3. ZERDEÇAL VE MEYAN KÖKÜ TOZU

Meyan tozu, cildi enfekte eden bakterilerle savaşmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan glisirizin olarak bilinen bir bileşik içerir. Zerdeçal, antioksidan özellikleri ile kaşıntılı ve tahriş olmuş cildi aydınlatmaya ve yatıştırmaya yardımcı olurken, antiseptik özellikleri kuru cildi doğal olarak iyileştirmeye yardımcı olur.

Yapılışı: Bir kaseye iki yemek kaşığı ezilmiş taze zerdeçalı ve bir yemek kaşığı meyan kökü tozu alın. Bir macun oluşturmak için her iki malzemeyi de iyice karıştırın. Ayaklarınıza bu ovma ile birkaç dakika masaj yapın ve yıkayın.

Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu

4. DENİZ TUZU VE YULAF EZMESİ

Pürüzsüz ve sağlıklı topuklara sahip olmak istiyorsanız çözüm deniz tuzu. Kuru ve çatlamış ciltten kurtulmak için vitamin, mineral ve diğer besin maddelerini sağlar. Ayrıca yulaf ezmesi cildi yumuşatabilen, cilt bariyerlerini iyileştiren ve yaraların ve kesiklerin hızla iyileşmesine yardımcı olan çeşitli antioksidan ve antienflamatuar özellikler içerir.

Yapılışı: 100 gram deniz tuzu, bir su bardağı yulaf ezmesi ve bir yemek kaşığı balı bir kapta karıştırın. Karışımı günlük olarak ayaklarınıza masaj yapmak için kullanın. Kir ve kiri ortadan kaldırmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ölü cildi yumuşatır ve cildinizi pürüzsüz hale getirir.

Topuk çatlaklarını yumuşatmanın en iyi 5 yolu

5. ALEO VERA VE GLİSERİN

Aloe vera iyileştirici ve nemlendirici özelliklere sahiptir ve kuru ciltler için ideal bir seçimdir. Gliserin ile karıştırmak, ayaklarınızdaki kuru ve çatlamış ciltler için mükemmel bir nemlendirici görevi görür.

Yapılışı: İki yemek kaşığı saf aloe vera jeli alın. Bir yemek kaşığı gliserin ile karıştırın. Ayaklarınızı ılık suyla yıkadıktan sonra ayaklarınıza masaj yapın. Cildinizde düzenli olarak kullanmak onu nemli ve taze tutacaktır.