Yeni yıl için kararlar alırken dikkat etmeniz gerekenler
DHA

Yeni yıla kısa bir süre kala, hayatımızla ilgili yeni kararlara almaya daha meyilli oluyoruz. Daha sosyal olmaya çalışmak, ideal kiloya ulaşmak, aradığı aşkı bulmak gibi niyetlemiz ve dileklerimiz oluyor. Bazen yeni kararlar alırken gerçeklerden uzaklaşmaya daha yatkın hale de gelebiliyor.

Böyle durumlarda aldığınız kararların ne kadar devam edilebilir bir seçim olduğuna dikkat edin. İşte, sürdürülebilir olması açısından karar alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar;

Yeni yıl için kararlar alırken dikkat etmeniz gerekenler

HEDEFLERİNİZİ YAZIYA DÖKÜN

Öncelikli olarak yapmak ve almak istediğiniz kararlar için bir liste yapın. Yaptığınız listenin birbiriyle örtüşüyor olmasına özen gösterin. Örneğin, diyet yapmak ve düzenli spor yapmak hayatınızı düzene sokmak için ideal olabilir. Bu her iki hedefte sizin ideal kiloya ulaşmanızı sağlayacak paralel kararlar. Kitap okumak, resim yapmak ya da haftada bir tiyatroya gitmek gibi aktiveteleri ise, zaman ve maddi durumunuza göre düzenleyin.

Bütün bu hedefleri not alıken gözden kaçırmamanız gereken en önemli nokta ise, yapmak istediklerinize olan yatkınlıkları iyi tayin edebilmektir. Emin olun, yeteneğiniz olmadığı bir işe girişmek ve başarız olmak sizin motivasyonunuzu kırabilir. Seçtiğiniz konu yetenekten çok teorik eksikliğindeyse, yeterince bilgi birikimine sahip olmaya çalışın ve hedefe doğru odaklanın.

Yeni yıl için kararlar alırken dikkat etmeniz gerekenler

EĞLENDİRİCİ AKTİVİTELERDE BULUNUN

Yapmak istediklerinize değil, yaparken keyif alabileceğiniz etkinleri ve hedefleri kendinize görev edinin. Zaten hayatın rutininde yeterince herşey sıkıcıyken, yeni hedefleriniz gönlünüzden geçen, eğlenceli bir aktivite olabilir. Örneğin; gerekli olduğu için değil, sevdiğpiniz bir dil olduğu için ispanyolca öğrenmeye başlayın. Böylece, gerçekten sevdiğiniz dili öğrenir ve daha başarı ve ulaşılabilir bir hedefe sahip olursunuz. Aynı şekilde, fit bir vücuda sahip olmaya çalışırken tercih ettiğiniz spor çeşidi gibi.

Yeni yıl için kararlar alırken dikkat etmeniz gerekenler

KENDİ YAŞAMINIZIN KONTROLÜ SİZDE OLSUN

Hayatınızla ilgili kararları alırken seçimleri kendinizin yaptığınızdam emin olun. Bu sayede, kendi kararlarınızla ilgili sorumluluk alırken daha objektif davranabilirsiniz. Sürdürülebilir bir program için kendinizi daha iyi tanırsınız ve kontrolün merkezinde bulunursunuz. Kendi hayatınızın sorumlulukları doğrultusunda birşeyleri başarabiliyor olmak ise, size saf mutluluğu getirir.

Başarıya ulaşmanın altın anahtarının basamaklar şeklinde tırmanmak gerektiğini unutmayın ve hedefe giderken basamakları ikişer ikişer atlamaya çalışmayın. Önce demlenmeli ve herşey oturduğunda hedefe son adım atmayı gösterecek sabrı göstermelisiniz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)