Kahramanmaraş'ta Afrika hastalığı alarmı

Kahramanmaraş'ta Afrika hastalığı alarmı

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, büyükbaş hayvanlarda görülen ve halk arasında "Afrika hastalığı" olarak bilinen Lumpy Skin Disease salgını nedeniyle 9 köyün karantinaya alındığı bildirildi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekim Rahmi Baltacı, yaptığı açıklamada, salgın hastalığın Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesindeki köylerden Kadirli'ye bağlı köylere geldiğini saptadıklarını söyledi.

Kesim, Yukarı Çiyanlı, Durmuşsofular, Sofular, Bekereci, Kayasuyu, Sarıtanışmanlı, Bahadırlı ve Oruçbey köylerinin tedbir amaçlı karantinaya alındığını belirten Baltacı, bu köylerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince aşılama çalışması yapıldığını ve telef olan hayvanlardan kan örneği alınarak incelendiğini kaydetti.

Şimdiye kadar Afrika hastalığı nedeniyle 11 hayvanın telef olduğunu belirten Baltacı, "İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ölen hayvanlara imha ve dezenfekte yöntemlerini uyguluyoruz. Telef olan ve sağlıklı hayvanlardan kan örnekleri alarak laboratuvara gönderiyoruz. Aşılıma çalışmalarımız devam ediyor. Köylülerimiz olumsuz durumlarda bizi arayarak bilgi verebilirler" diye konuştu.

Kesim Köyü'nde yaşadığını belirten Fevzi Baltacı ise, hastalık nedeniyle tedirgin olduklarını, hayvanların etinden ve sütünden yararlanamadıklarını ifade etti.