Kamer Genç: AKP'liler gizli gizli içki içiyor

Kamer Genç: AKP'liler gizli gizli içki içiyor

AK Parti'ye karşı yaptığı sert muhalefetiyle bilinen Kamer Genç gündemi, iktidarı ve uygulamalarını Akşam gazetesinden Özlem Akarsu Çelik' e anlattı

Tunceli'nin köyünden Paris'e, oradan Danıştay Savcılığı'na, 12 Eylül darbesinin ardından Danışma Meclisi üyeliğine uzanan ilginç bir öykü onunki... . Tek kişilik muhalefetiyle bir orkestra gibi ses çıkartan Genç, şimdi de CHP çatısı altında sert üslubu ve ısrarcılığıyla sınırları ve sinirleri zorlamaya devam ediyor. Hakkında açılan davanın sayısını bilmiyor. Uzun süre Meclis Başkanvekilliği yaptığı için 'Meclis'in Anayasası' olarak kabul edilen İç Tüzük'ü yani Meclis'in işleyişini en iyi bilen isimlerden. Ve 2010'un 'En Etkin Milletvekili' seçildi...

- 2010'da 637 etkinlik gerçekleştirmişsiniz...
Milletin oyunu alarak buraya gelen milletvekilinin, ülkeye ve millete hizmet için görev yapması gerekiyor. Yeminde de bu belirtiliyor ama Türkiye'de siyaset o kadar kötü yapılıyor ki! Özellikle iktidar partisinin milletvekilleri için söylüyorum, kendi genel başkanının kölesi olma hevesi içindeler.

Aklı olan ucube demez

- Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın heykelle ilgili çıkışını mı kastediyorsunuz?
Allah kimseyi Ertuğrul Günay'ın değil, Bülent Arınç'ın durumuna düşürmesin. Tayyip Erdoğan'ın her sözünün Tanrı buyruğu olduğu, en saçma düşüncelerinin bile bakanlar tarafından baştacı edilmesi gerektiği, buna karşı gelenlerin suçlu ilan edileceği psikolojisi içinde olaya yaklaşıyor. Aklı ve mantığı yerinde olan insan sanat eserine ucube demez.

- Daha önce Bülent Arınç'a 'ağlayan adam' demiştiniz. Nedir sizin Arınç'la derdiniz?
Bir yerin ağrıyorsa, nefesi keskin bir hoca çağırıp okutalım demiştim (gülüyor). Hani suikast yapacaklardı sana? Anlaşılıyor ki, bu tamamen iftira, uydurma senaryo. Amaç, devletin ordusunun beynine girip oradaki bilgileri birtakım yerlere aktarmak.

- Arınç son olarak TSK'ya 'Emrimde memursun, otur oturduğun yere!' dedi...
Asker hükümetin emrinde de, hükümet de adam olsun! Ordunun ihtilal yapmasına şiddetle karşıyım. İhtilaller rejimi hep geriye götürmüştür, dinci şeriatçı partilerin iktidarına zemin hazırlamıştır.

İçki içen büyük vergi veriyor

- Siz yıllar önce 'Viski içince kendimi daha iyi Müslüman hissediyorum' demiştiniz...
Başta yanlış anlaşıldı ama anlattım. Bu aslında felsefi bir şey. İçki içince insanın beyni üzerindeki baskılar kalkıyor, daha iyi ibadet ediyor. Ayrıca içki içilmeyen bir sofrada yemek 15-20 dakika sürer. İçki varsa sindire sindire, sohbet ederek yer. Böylesi vücuda daha faydalıdır. İçki içen insanların devlete çok büyük vergi verdiği biliniyor. İçkili lokantalarda istihdam da yaratıyor.

- Erbakan'ın başbakanlığında da rakı isteyip masadaki Erbakan'a kadeh kaldırmıştınız...
Evet (gülüyor). Diplomaside başarı içkiyle kutlanır, bu bir gelenektir.

- İçkinin iyi yanlarını anlatıyorsunuz, Başbakan trafik polislerinin ceza kestiği sarhoş sürücüleri...
100 kişiden ikisi içkiyi kötü kullanıp kaza yapıyorsa içkiyi, içkili restoranları yasaklamak, çağdışı bir düzeni amaçlamaktır. İçki içmeyenler kaza yapmıyor mu?

Akşamdan akşama iki duble

- Bazı milletvekilleri sizin Meclis'e alkollü geldiğinizi söyledi...
Bu çok ilkel bir iftira, yalan! İçkiyi ben içerim hiçbir zaman içki beni içmez. Hareketlerimde en ufak bir anormallik yaratmaz. Akşamdan akşama iki duble rakı ya da viski içerim ama içip Meclis'e gitmem.

- Akşamdaaan akşama yani...
Ben bu dünyaya yaşamak için geldim. O kadar stres içinde bir-iki duble aldığımda beni rahatlatıyor. AKP'lilerin gizli gizli içtiklerine de hiç tereddüttüm yok. İçki içmek kötü bir olay değil ki. Bana göre çağdaşlığın bir gereğidir. Bu konuyu çok fazla uzatmayalım...

- Danışma Meclisi üyesi iken Mehmet Ali Ağca'nın idamına karşı tek hayır oyu kullanan da sizdiniz. Hep aykırısınız...
Bu aykırılık değil. Sağlıklı bilgi, sağduyu ve vicdanın sonucudur. Benim görüşüme paralel insanlar çoğunlukta olsaydı Türkiye şimdi dünyada lider bir ülkeydi. Siyasetçinin hele milletvekilinin korkmaması lazım. Ben doğru bildiğimi söylerim, sonucuna da katlanırım.

- Meclis'te, 'Menderes, İstanbul Emniyet Müdürü'nü Bitlis'e tayin ederek karısıyla ilişkiye giren kişidir' dediğiniz için eleştirildiniz...
Üslubumda bir hata yok. Menderes'e iftira atmadım. Yaşanmış bir olayı söyledim. Hedefim her fırsatta Menderes'e hayranlığını ifade ederek insanları kandırmaya çalışan Tayyip Erdoğan'dı.

Kamerist Gençist Hareket

Genç'in hatırı sayılır hayranı var. Hürriyet yazarı Kanat Atkaya'ya mimarı olduğu 'Kamerist Gençist Hareket'i sorduk... 'Facebook'ta grup kurmuşlar. Onlara da söyledim, hareketimiz Kamer Genç gibi bireyseldir. Başkanımız CHP'ye geçti ama biz bu ruh halini sürdüreceğiz. Kamerist Hareket ÇARŞI gibi kendine de karşı olabilir. '

Gül orayı fuzuli işgal ediyor

Cumhurbaşkanının görev süresi 5 yıldır. Hatta şu anda Gül orayı fuzuli işgal ediyor. Gül'ü Meclis seçmiştir ama mevcut anayasamıza göre halk tarafından seçilmesi lazım. Meclis'in seçtiği kişinin göreve devam edeceğine dair anayasaya geçici madde konulmadı.

Erdoğan kızını vekil yapmak istiyor

Tayyip Erdoğan kendisi ilk devlet başkanı olmak, kızını da ilk türbanlı milletvekili yapmak istiyor. Danıştay, yüksek öğrenimdeki ALES sınavına türbanla girilemez dedi. İctihatlarına uygun bir karar verdi. Bu karara hukuk dışı demek safdillik olur. Yargı kararlarına, Anayasa Mahkemesi ile AİHM kararlarına riayet etmek, hukuk devleti ilkesinin gereğidir. Kamuda türban takmak felakettir. Arkasından kara çarşaf da gelir!

Gülen'in kaynağı nedir

Bir CHP'li olarak tarikatlara ve cemaatlere karşıyım. Amaçları kendi anlayışlarında bir İslam devletini getirmek. CHP'ye de sıcak bakmıyorlar.
Fethullah Gülen Amerika'da nasıl barınıyor, hangi kaynaklarla o kadar büyük gelir sağlıyor? Devletin bunu incelemesi lazım.

Tayyip Erdoğan papaz elbisesini giyiyor

Hizbullahçıların tahliyesi tamamen AKP'nin tezgahıdır. Hükümet seçime giderken bile bile Hizbullah'tan oy almak için onlara kıyak yaptı. Ayrıca, ülkeyi bölmeye kalkanlar, Türk Milleti sözünü ağzına almayanlar birden milliyetçi kesildi çünkü MHP'nin oylarına göz dikti. Tayyip Erdoğan, 'Hedefe ulaşmak için gerekirse papaz elbisesini giyerim' demişti. Papaz elbisesini giyiyor şimdi.