Kamu görevlisi emniyet şeridine girerse..

Kamu görevlisi emniyet şeridine girerse..

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu emniyet şeridini haksız yere kullanan kamu görevlilerini uyardı. Mutlu, "Kamu görevlisinin unvanı ne olursa olsun, aracında bu şekilde haksız aksesuar gördüğümde söker, işlem de yaparım. Bunu ilan ediyorum" dedi.

SİRENİNİ SÖKERİM

Mutlu önceki gün TV8 kanalında kamu araçlarının ışıldak ve siren takarak emniyet şeridini kullanmalarıyla ilgili bir soru üzerine sert uyarılarda bulundu. Emniyet ve güvenlik araçları haricinde hiçbir kamu görevlisinin emniyet şeridini kullanamayacağını anlatan Mutlu, "Söktüğümüz pek çok siren var. Kim takarsa taksın emniyet, güvenlik araçları haricinde kimin aracında olursa olsun istisnasız tamamının sökülmesi yönünde talimatımız var. Vatandaşlarımız tespit ettikleri plakları bize iletsinler" dedi.

HIZ KAMERASI ACIMADI

İSTANBUL'DA belirlenen hız koridorlarında azami hızı geçen sürücülere yaklaşık 4 milyon TL ceza kesildi. EDS kameraları iki nokta arasındaki sürati hesaplayıp cezayı adrese gönderiyor. Hız limiti 50 km olan yerden 65 km hızla geçilirse 130 lira ceza kesiliyor. 65 km'nin üzerine çıkıldığında ceza 270 liraya yükseliyor.