Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı
AA

tren

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi’nde tamamlanan Karabük-Zonguldak demiryolu hattını hizmete açtı.

DEMİRYOLLARININ YÜZDE 85'İ YENİLENDİ

Karabük-Zonguldak tren hattının yenilenerek, tekrar hizmete alındığını ifade eden Yıldırım, hattın ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş başına geldiğinde kendilerine "Demiryollarının bu hali Türkiye'ye yakışmıyor, burayı yenileyelim" dediğini anlatan Yıldırım, "12 bin kilometreye yakın demiryolu ağımızın yüzde 85'ini yeniledik. Sinyalli hatların miktarını yüzde 35'e çıkardık. Elektrikli hat miktarını yüzde 20'lerden, yüzde 40'lara taşıdık. Bu çalışmalar devam ediyor" dedi.

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı açıldı

"AB PROJEYE 550 MİLYON LİRA DESTEK VERDİ"

Yıldırım, söz konusu projeye AB'nin yaklaşık 550 milyon lira destek verdiğini dile getirerek, "AB ve Türkiye'nin tam üyelik yolunda kararlı adımlarla ilerleyen ülkemizin en somut, en anlamlı projelerinden birini, demir-çeliğin ve sanayinin başkenti Karabük ve Zonguldak arasında gerçekleştirdik. Bunun için AB'ye ve AB Türkiye Delegasyonuna teşekkür ediyorum" diye konuştu. TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın ise ülke için tarihi bir günün yaşandığını dile getirerek, 2012'de başlayan projenin yaklaşık 700 milyon liralık maliyetinin yüzde 85'inin Avrupa Birliği fonlarından karşılandığını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)