Karne hediyesiyle Afrika'ya su kuyusu açtıracaklar

Karne hediyesiyle Afrika'ya su kuyusu açtıracaklar

"Bu yılki karne hediyelerimiz Afrika'ya" diyen Toroslu öğrenciler, bugün düzenlenecek kermeste elde edilecek gelirle Afrika'da su kuyusu açtıracak, gözü görmeyen Afrikalı akranlarının katarakt ameliyatı olmasını sağlayacak.

Bu yılki karne sevincini farklı şekilde yaşamak istediklerini söyleyen Toros Koleji Müdürü Hüdayi Başın, öğrencilerini sevindirirken dünyada yardıma muhtaç çocukları da unutmadıklarını ifade etti. Başın, "Hem çocuklarımıza yardımlaşmayı öğretmek hem de susuz yüreklere su serpmek için bir çalışma yaptık." dedi.

AFRİKA'YA SU KUYUSU

Toros Koleji Müdürü Hüdayi Başın, Afrikalıların temiz su içebilmek için saatlerce yürümek zorunda kaldığını ve susuzluk sebebiyle salgın hastalıklarla mücadele ettiklerini vurguladı. Katarakt nedeniyle de çok sayıda insanın göremediğini hatırlattı. Karne gününde genel bir kermes düzenleyeceklerini ve elde edilecek gelirlerle su kuyusu ve katarak ameliyatı yapılmasını sağlayacaklarını anlatan Başın, "Böylelikle öğrencilerimiz hem paylaşmayı öğrenecekler hem de başkalarına yardım etmenin mutluluğunu yaşayacaklar. Karne hediyelerini Afrika için insanlık için kullanmış olacaklar." dedi.