Kartal AİHL’nin IGCSE başarısı

11 Ağustos 2016 Perşembe günü Uluslarası Ortaöğretim Genel Sertifika Programı (IGCSE) sonuçları açıklandığında; Türkiye’de IGCSE’yi devlet okulunda ilk ve tek olarak uygulayan KAİHL’de farklı bir heyecan vardı.

BİLİMSEL YARIŞMALARDA KAZANDIĞIMIZ ÖDÜLLER ÜLKEMİZ İÇİN GURUR"

Programın uygulanmaya başlandığı 2014 yılından itibaren iyi bir hazırlık dönemi geçiren, Türkiyenin en kalabalık IGCSE öğrenci sayısına sahip okul; %97 lik başarı oranına ulaşarak Türkiye ve Dünyadaki gözde okullardan biri olduğunu bir daha gösterdi. Okulda sınava giren 93 öğrenciden 91 inin başarılı olduğunu belirten okul müdürü Mitat Tekçam; “Okulumuz Türkiye’ye öncü, dünyaya örnek olma yolunda büyük bir başarı ile yol almaya devam ediyor. En son açıklanan LYS sonuçlarındaki başarılarımız, bilimsel yarışmalarda kazandığımız ödüller ve uluslararası programlardaki kazanımlarımız ülkemiz için gurur kaynağıdır.” dedi.

Kartal AİHL’nin IGCSE başarısı

"ÖĞRENCİLERİMİZ DİSİPLİNLİ BİR ŞEKİLDE DEVAMLILIK GÖSTERİYOR"

IGCSE sınav merkezi olan okul, aynı zamanda IB Diploma Programı uyguluyor ve başarılarının artması için yoğun yaz programları uyguluyor. “Yaz tatilinin ortasında olduğumuz şu günlerde öğrencilerimiz 6 haftalık yaz okulunun 2. Haftasını bitirdiler. Bu konuda büyük fedakarlıklarda bulunan öğretmen arkadaşlarım, sevgili öğrencilerim, velilerim ve okul yönetimimize teşekkür ederim.” diyen Uluslararası Programlar Koordinatörü ve Matematik Öğretmeni Cafer Yaşlı; “Öğrencilerimizin hem ulusal hem de uluslararası programları bir arada almaları ve bu konuda disiplinli bir şekilde devamlılık göstermeleri bizi başarıya götüren etmenlerin başında geliyor” dedi.