Kastamonu'da bir ayı mezarlıktan çıkardığı cesedi yedi

v

Kastamonu’nun Ağlı ilçesine bağlı Yağlıca Mahallesinde 50 gün önce yakalandığı bir hastalık sonucu hayatını kaybeden Halil Ünivar’ın (54) mezarı, sabah saatlerinde mantar toplamaya giden vatandaşlar tarafından tahrip edilmiş bir şekilde bulundu. Ceset ise mezardan 2-3 metre ileride bulundu. Köy halkı tarafından polis ekiplerine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri, tutanak tuttu. Ardından ceset, yeniden kefenlenerek aynı mezara defnedildi. Cesedin, mezardan 2-3 metre ileriye sürüklendikten sonra burada bir kısmı aç kalan ayılar tarafından yenildiği belirlendi. Ayrıca mezar etrafında ayının ayak izlerine rastlandı.

Cesedin yeniden defnedilmesinin ardından etrafa kötü koku salması ve hastalıklardan korunmak için kireç döküldü. Ayrıca mezarın üzeri, dikenli tellerle örtülerek mezar korunmaya çalışıldı.

Kastamonu'da bir ayı mezarlıktan çıkardığı cesedi yedi

"GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA DEHŞETTİ"

Yağlıca Mahallesi Cami İmamı Adem Demir, köylülerin kendisini arayarak mezarın tahrip edildiğini haber vermezi üzerine mezarın başına geldiğini belirterek, “Mevtayı mezardan çıkmış bir şekilde köylülerimizle birlikte gördük. Gördüğümüz manzara dehşetti. Mezar açılmıştı. Mezardaki tahtalarda insan gibi etrafa savrulmuştu. Cenazede mezardan 3-4 metre ileriye sürülmüştü. İlk gördüğümüzde cenaze bakacak halde değildi. Karından başlanarak içerisine doğru bir elleşme vardı. Daha sonra haber vermemiz üzerine emniyetten görevli arkadaşlar buraya gelip, tutanaklarını tuttular. Belediyemize ait kepçe yardımıyla mezarı açıp, iki köylü arkadaşımızla birlikte cenazeyi yeniden kefenledikten sonra mezara geri defnettik. Hastalıklardan korunmak içinde eldiven ve maske kullandık. Mezarın üzerini toprakla örttükten sonra etrafa hastalık bulaşmasın diye mezara ve etrafına kireç döktük. Ayrıca mezarı üzerine diken koyarak korumaya çalıştık” dedi.

Kastamonu'da bir ayı mezarlıktan çıkardığı cesedi yedi