Kayseri'de sosyal tesis inşaatı tamamlandı

e

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla Kayseri’de yapılan öğrenci yurduna ait sosyal tesis inşaatı bitirildi. Kayseri öğrenci yurduna ait olan sosyal tesislerin inşaatı 4 milyon 976 bin liraya mal oldu.

TESİS TESLİM EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Kayseri ilinde yapılan 1000 kişilik öğrenci yurduna hizmet veren sosyal tesis binasının yapımı tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Sosyal tesis binası 2 sayı bloktan oluşuyor. A Blok teshin merkezi, mutfak, yemekhane, kafeterya ve sosyal alanlarından, B Blok ise, 24 sayı misafirhane odası ve idari birimlerden oluşuyor. İçerdiği sosyal donatılarla beraber kendi kendisine yetebilen bir tesis olarak planlandı.

Sosyal tesis alanlarında engelli öğrencilerin de bulunacağı düşünülerek TS 9111’e müsait düzenlemeler yapıldı.

EKSİKSİZ YAPILDI

Tüm bloklarda ısı yalıtımı yapılarak, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlar (dolaşım pompaları, brülörler vb.) enerji verimliliğini sağlayacak ve otomatik denetim sistemine bağlı olarak çalışacak biçimde projelendirildi.

Tüm alanlar için yönetmelik ve şartnameler gereği istenilen yangın algılama, genel anons ve ses sistemi, CCTV sistemi, kablo tavası, telefon, TV, data sistemleri tasarlandı.