Kayseri'ye Doğa Bilimleri Merkezi kuruluyor

sdf

Kentte ilaç üretimi ve kimya sanayisinin önünü açmak amacıyla, Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü ile Kayseri OSB yönetiminin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar meyve vermeye başladı. Kayserili sanayiciler tarafından 20 milyon liralık harcama ile üniversite kampüs alanı içinde kurulacak Doğa Bilimleri Merkezi’nin inşaatına başlandı.

15 BİN METREKARELİK KAPALI ALAN OLACAK

Türkiye’de bir ilk olacağı ve bilimsel işlevini üniversite çatısı altında yerine getireceği bildirilen merkezin müdürlüğüne Alman kimya devi Merck’in Türk asıllı yöneticilerinden Prof. Dr. Mehmet Doğan getirildi. Projesi iki yılda bitecek şekilde planlanan merkezin 15 bin metrekarelik kapalı alanı olacak.

Fizik ve kimyanın yanı sıra, biyoloji bölümleri ve teknoloji donanımlı öteki üniteleri bulunacak. Önemli mesafeler alındı Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Erciyes Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, üniversite ve teknopark olarak, öncelikli çalışma alanları ile stratejik alanlarda gerek biyoteknolojik ürün gerekse ilaç ve aşı üretimi konusunda önemli mesafeler aldıklarını söyledi.