Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk Osmanlı paşasıydı
AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, özel bir üniversitede düzenlenen etkinliğe katıldı.

Burada Cumhuriyet dönemine ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Lideri; Atatürk, İsmet İnönü ve Kazım Karabekir gibi isimlerin Cumhuriyet'in adamı olmadıklarını Osmanlı'nın birer paşası olduklarını hatırlattı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk Osmanlı paşasıydı

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Bazen övünüyoruz, '15, 16, 17 devlet kurduk' diye övünüyoruz ama bunun arkasında yatan bir başka gerçek var: Ne kadar çok devlet kurduysak, o kadar çok da devlet batırdık aslında. Neden? Eğer bunu iyi sorgulayabilirsek, düşünür ve sorgularsak bir daha batacak bir ülkeye sahip olmayız. Sürekli yaşayan, kendini yenileyen, uygar, çağdaş bir ülkeye kavuşmuş oluruz.

NE ATATÜRK, NE İNÖNÜ..

Ne Atatürk, ne İnönü, ne Rıfat Bele, ne Kazım Karabekir... Bunların hiçbiri Cumhuriyet'in adamı değildi, bunlar birer Osmanlı paşasıydı. Osmanlı'nın nasıl battığını birebir gördüler ve dediler ki 'Öyle bir ülke kuralım ki sağlam ayakları üzerinde duran bir ülke olsun, padişahın kulu ve kölesi olan bireyler değil, Cumhuriyet'in özgür bireyleri olsun' dediler ve Cumhuriyet'i kurdular. Nasıl bir Türkiye devraldılar. Uzun uzun anlatacak değilim ama bütün genç arkadaşlarıma bir kitabı öneririm; Şevket Süreyya Aydemir'in Suyu Arayan Adam'ı. Bulun ve okuyun. Bütün hayatı, mücadeleler içinde geçmiş bir düşünürün kısa bir Türkiye tarihidir. Nasıl çalıştığını, neler yapıldığını, Cumhuriyet'in kuruluşunda hangi olaylarla karşılaşıldığını anlatır. İkinci kitap Falih Rıfkı Atay'ın Çankaya'sıdır. O da Cumhuriyet'in ilk yıllarını anlatır."

Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk Osmanlı paşasıydı

Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk Osmanlı paşasıydı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)