Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım'a seslendi
ensonhaber.com

1

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Özgürlük Meydanı toplu açılış ve temel atma töreninde Başbakan Yıldırım'a çağrı yaptı.

"Avrupa Parlamentosu müzakereleri dondurma kararı aldı. Müzakerelerin yeniden başlamasıını istiyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, AB ile müzakerelerin özünün demokrasi olduğunu ifade ederek yasal düzenlemelerin buna göre yapılması halinde CHP'lilerin destekleyeyeceğini ifade etti.

KENDİ İRADEMİZLE TAM DEMOKRASİYİ ÖZGÜRLÜĞÜ GETİRELİM

"Buradan sayın Binali Yıldırım'a seslenmek istiyorum. AB ile müzakerelerin özü demokrasidir. Eğer ülkende demokrasiyi savunuyorsan, yargı bağımsızlığını savunuyorsan CHP son ferdine kadar Parlementodaki tüm milletvekilleri getireceğin yasal düzenlemelere destek verecektir.

Cesaretin varsa fasıl demeden biz kendi özgür irademizde tam demokrasiyi özgürlüğü getirelim. Neden birileri dayatsın. Binali bey buna evet der mi? Abisinden izin isteyecek.

Eğer bir kişi kendi koltuğnunu hakkı vermezse, yetkileri kullanamazsa o kişi Türkiye'yi yönetemez: işin öz budur. Herkes bulunduğu koltuğun yetkilerini kullanmak zorundadır."

"ÇÜNKÜ BİZ ATATÜRK'ÜN ASKERLERİYİZ"

"Biz CHP'liler olarak ülkemizin geleceğini düşüneceğiz. Çocuklarımızn geleceğini düşüneceğiz. Ülkemizin saygınlığını düşüneceğiz. Kadın erkek eşitliğini savunacağız. Medya özgürlüğünü savunacağız. Söz veriyoruz CHP iktidarında hiç bir gazeteci hapiste olmayacak. Biz CHP'liler olarak yurtta barış dünyada barış diyeceğiz. Bütün Ortadoğu'da barış sağlyacağız ve barışın güvencesi olacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz.

"KİMSE KARAMSARLIĞA KAPILMASIN"

"Bugün karamsar bir hava olduğnu biliyorum. Düşünen her insanın Türkiyenin geleceği konusunda kaygısı olduğunu biliyorum. Buradan bu ülkenin hangi coğrafyasında yaşıyorsa yaşasın hiç kimsenin karamsarlığa kapılamaya hakkı yok. Bu ülkede CHP olduğu sürece ülkenin aydınlık geleceği için hep birlikte mücadele edeceğiz. Ama her yurrttaşımızn kendisine soru sorma zamanıdır. Ülke neden bu hale geldi? 2002'de iktidar olanlar bugünün Türkiyesini neden terör bataklığına getirdiler? Neden bütün komşularla kavgalı halde? 2002'de terör yokken bugün 3 terör örgütüyle mücadele eder hale geldi? Kim FETÖ ile paralel yürüdü? kim terör örgütünü darbe yapar noktaya getirdi?

Ankara'da oturan beylerin çocukları işsiz mi? Bu ülkenin fakirlerinin çocukları iş bulamazken onların çocuklarının bir eli yağda bir eli balda. Bütün vatandaşların sorununu çözmeye çalışıyoruz. Kimsenin yaşam tarzıyla, kimliğiyle ilgilenmeyiz. İnsana insan gözüyle bakarız.

LOZAN: BİZ DE SENİ TANIMIYORUZ

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırılarını tartışma konusu yapıyorlar. Lozan'ı tanımıyorlar. Lozan'ı tanımıyorsan biz seni asla tanımayacağız.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Hep birlikte mücadele edeceğiz. Direnmek gerekiyorsa hep birlikte direneceğiz. Zulme, zalime, zulmedene karşı.. Mücadelemizin temel hedefi Türkiye'yi aydınlığa çıkarmaktır."