Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk portresini indireni bulacak
ensonhaber.com

kk

Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'da Habertürk'e gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Atatürk portresinin indirilmesi ile ilgili tartışmaların sorulması üzerine Kılıçdaroğlu CHP'de böyle bir anlayışın olamayacağına dikkat çekerek "Atatürk fotoğrafının indirilmesine kimse cesaret edemez" dedi.

"KİMSE BUNA CESARET EDEMEZ"

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı;

"Çarşamba günü MYK'mız toplanacak. O gün sonucu paylaşacağız. Bilgiler bizde var. Mustafa Kemal Atatürk, sadece CHP, Türkiye açısından değil, tüm dünya açısından önder olan bir lider. Atatürk fotoğrafının indirilmesine kimse cesaret edemez. CHP'de böyle bir anlayış olamaz. M.Kemal Atatürk'ü seviyoruz, devrimlerine inanıyoruz. Çarşamba günü bu konudaki kararımızı vereceğiz"

Kılıçdaroğlu: Atatürk fotoğrafını duvardan indireni bulacağız VİDEO

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

TERÖRLE MÜCADELE

"Bizden bir destek isteniyorsa terörle mücadele konusunda elbette destek vereceğiz. Doğu'da yaşanan olaylar için hem HDP hem de AK Parti ile bir araya gelme konusunda Davutoğlu yeniden davet ederse görüşebiliriz. Doğu'ya en çok heyet gönderen, yardım gönderen partiyiz. PKK'nın can kayıplarına sivil kayıplarına yol açması kabul edilemez.

DARBE HUKUKU

Darbe hukukunu tartışıyoruz. Gelin Türkiye'yi darbe hukukundan arındılarım diyoruz. Bu Türkiye'yi darbe hukukundan arındırma olmalı. Darbe anayasaları tartışılmalı. Madem ki medya özgür olacak darbe yasalarını da değiştirelim. Bizim masada söyleyeceklerimiz bunlar.

Darbe hukukundan arındırma hukukunu istediğimizi ifade ettim. Bu konuda önemli adımlar atarsak gerekli desteği sağlayacağız. Davutoğlu ziyarete geldiğinde darbe hukukuyla ilgili konuştuk, mutabık kaldık. Tarama yapılması gerektiğini ifade etti. Biz de bu taramayı daha önce yaptık.

ATATÜRK PORTRESİNİN İNDİRİLMESİ

MYK toplanacak kararımızı öyle açıklayacağız. Atatürk fotoğrafının indirilmesine kimse cesaret edemez. CHP'de böyle bir anlayış olamaz. M.Kemal Atatürk'ü seviyoruz saygı duyuyoruz. Çarşamba günü bu konudaki kararımızı vereceğiz.

CUMHURBAŞKANI SAATLERİ DENK GETİRİYOR

Ahlak çok önemli bir kavramdır. Namus ve şeref üzerine o sözü verdilerse tutarlar. Hangi partinin saat kaçta toplantı yapacağı bellidir. CHP'nin toplantı saatinde Cumhurbaşkanı'nın toplantı yapması ne kadar ahlakidir ? Ben hiç bir tartışmadan kaçmam ama ben,im sesimin kesilmesi için saatleri denk getiriyorsa sakladığı bir şey vardır. Cumhurbaşkanı söz verdiyse sözünde dursun.

AÇILAN DAVALAR GERİ ADIM ATTIRAMAZ

Ben ahlakı namusu savunuyorum. Geleneklerimizi savunuyorum değerlerimizi savunuyorum. İnançları savunuyorum, sözlerin tutulmasını savunuyorum. Benim veremeyeceğim hesap yoktur. Çok sayıda dava açılacak geri adım atarım sanıyorlar. Ben asla geri adım atmam. Hata yaparsam çıkar milletimden özür dilerim.

GÜRSEL TEKİN

Gürsel Tekin'in PM dışında kalmasını beklemiyordum. Büyük bir olgunlukla karşıladı. O siyasetten de CHP'den de kopmadı. Görevini devretti."