Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısı konuşmasında, "korkunun egemen olduğu demokrasiler" ifadesini vurgulayarak, "Hiçbir yurttaşımın korkmasını istemem, sizin en büyük güvenceniz Cumhuriyet Halk Partisi'dir" dedi.

KILIÇDAROĞLU KABATAŞ VE KÜR'Ü GÖRMEZDEN GELDİ

Ancak Kılıçdaroğlu'nun bu sözü bazı olayları ve sözleri akıllara getirdi. Gezi eylemleri esnasında Kabataş'ta başörtülü bir kadın eylemcilerin saldırısına uğramıştı. CHP'liler bu saldırıyı kınamak yerine saldırıyı yapanlara sahip çıkmıştı. Yine CHP'li yazar Pınar Kür de geçtiğimiz gün konuk olduğu Enver Aysever'in programında başörtülüler için çok tepki çeken bir açıklama yapmıştı. Kür, "Başını örtenle Playboy'a soyunan kadın aynı" diyerek başörtüsü düşmanlığında zirveye çıkmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

"SİZİN EN BÜYÜK GÜVENCENİZ CHP"

"İşverenlere ait bir STK kalktı açıklama yaptı. Dedi ki, hukukun üstünlüğü yoksa yabancı sermaye gelmez. Doğru mu doğru... Yine o zevata sordum. Buna karşılık Başbakan ne dedi? Bunlar vatan hainidir dedi. Sizden bir ses çıktı mı? Çıkmadı... E niye çıkmadı sizden ses? Bu tür demokrasilerde korkunun egemen olduğu demokrasilerde altını özenle çiziyorum hiçbir yurttaşımın korkmasını istemem, sizin en büyük güvenceniz Cumhuriyet Halk Partisi'dir... Demokrasi konusunda elbette mücadele edeceğiz. O nedenle diyorum korkmayın yılmayın. Zalimin zulmüne boyun eğmeyin.

"VERGİLERİN NEREDE HARCANDIĞI GİZLENİYOR"

Totaliter rejimde iktidar hesap vermez. Sayıştay raporları niye gelmiyor? Gelirse duman olurduk diyorlardı. Neden gelmiyor? Çünkü totaliter rejimlerde bir kişinin söylediği olur. Göndermeyeceksiniz diyor orada bitiyor. Sayıştay raporlarıyla ilgili kendi paramızla ilan vermek istedik. Vatandaş vergisini ödüyorsa hükümet hesabını vermeli... Sadece bu cümle. Başbakanlık koltuğunda oturan zatın talimatıyla bu ilanımız yayınlanmadı. Dün beni meslek örgütleri ziyarete geldi. Siyasette daha yumuşak bir dil kullanılacakmış. Siz vergi veriyorsunuz, sendikalar iş verenler var, TBMM'ye bütçe yasası geliyor, sayıştay raporu gelmiyor, vergilerin nerede harcandığı gizleniyor, içinizden birisi çıkıp konuştu mu? Konuşmadınız."