Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşması
ensonhaber.com

vsds

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu'nda başladı. "Adalet ve Cesaret" temalı kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik PM ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da CHP 36. Olağan Kurultayı'nda yaptığı konuşmadan satır başları:

"SURİYE VE IRAK HÜKÜMETLERİYLE TEMASA GEÇİNİZ"

"Afrin milli bir duruşu öngörüyor. Biz de milli duruşumuzu açık ve net dile getirdik. Ama birileri Afrin'i partisinin bir kararı gibi topluma sunuyor. Ordu Mustafa Kemal'in ordusudur. Mücadele Türkiye içindir.

Açık ve net bir çağırıyı yapmak istiyorum. Suriye hükümeti ile temasa geçiniz. Suriye'de toprak bütünlüğü sağlanacaksa, akan kan duracaksa Suriye devleti ile hükümeti ile derhal ilişki kurmak gerekiyor. Benzer ilişkiyi Irak merkez hükümeti ile kurmak gerekiyor.

"YALNIZLAŞAN BİR TÜRKİYE TABLOSU"

İkinci sorun dış politika. Yalnızlaşan bir Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Egemen güçler tarafından savrulan ve savrulduğunu da 'aldatıldık' diye itiraf eden Türkiye tablosu ile karşı karşıyayız. Durup dururken neden Suriyen'in iç işlerine karışırız.

OHAL'İ KALDIRMA VAADİ

OHAL'i kaldıracağız. Vatandaş yatırım yapacak. Rant ekonomisinden vazgeçip üretim ekonomisine döneceğiz. Dolayısıyla ekonomi politikalarını tepeden tırnağa yeniden düzenleyeceğiz.

Üreten Türkyie anlayışı ile hareket edeceğiz. Ürtetim ekonomisinin gereği olarak asgari ücreti tamamen vergi dışına çıkaracağız.

Sadece sanayide üretim değil tarımda üreteceğiz. Türkiye'yi saman ithal eden ülke ayıbından kurtacağız. Kültürde, sanatta üreteceğiz."