Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli mitingi konuşması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin düzenlediği Tunceli mitinginde vatandaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu konuşmasında Başbakan Erdoğan'a yüklendi. Tuncelili bir alevi olduğunu bugüne kadar pek dillendirmeyen CHP Genel Başkanı, Tuncelilerin karşısına çıkınca, "Dersimli olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Kılıçdaroglu: Dersimli olmaktan gurur duyuyorum - izle

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

"DERSİMLİ OLMAKTAN ONURLUYUM, GURURLUYUM"

"Dersimliyim, Dersimli olmaktan gurur duyuyorum. Özgür bir yer istiyor musun? Geliyorsunuz Dersim'e.. Dersim'de demokrasi, özgürlük var. Başçalan ne derse desin Dersim'li olmaktan gururluyum, onurluyum"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli mitingi konuşması

"BU İKTİDAR GİBİ OLMAYACAĞIM"

Tunceli'ye bu iktidar hiçbir yatırım yapmadı. Çocuklarımız işsiz.
Onlar gibi yapmayacağım.Yurttaşlarımı bölmeyeceğim, herkese eşit davranacağım. Çünkü benim için yandaş yok vatandaş var. Ben malı götürenlerden, parayı götürenlerden fitil fitil burnundan getireceğim.

"SİZDEN YETKİ İSTİYORUM"

Diyorlar ki, CHP seçimi kazanırsa herkesi işten çıkartacak diyorlar.. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir niyetim yok, buna izin vermem. Sizden yetki istiyorum. Sadece Tunceli değil, tüm yurttaşlarımdan yetki istiyorum..

"DARBE YASALARININ TAMAMINI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

Eğer temiz siyaset istiyorsanız, adres belli.. Cumhuriyet Halk Partisi.. Yani halkın partisi, sizin partiniz. Yüzde 10 seçim barajını kaldıracağız. Darbe yasalarının tamamını değiştireceğiz. Siyasetin ahlaklı olması lazım.

"HIRSIZLIK YAPANDAN BAŞBAKAN OLMAZ"

Başbakanlık koltuğuna oturup, hırsızlık yapıyorsa bir insan. Ben ona ne derim: Hırsızdan, yalancıdan başbakan olmaz.. Ne diyeyim başka? Bu kadar malı götürdün, hala milletin önüne çıkıyorsun. Nasıl bir ahlak anlayışıdır bu? Emin olun anlamakta zorluk çekiyorum."