Kentsel dönüşüm inşaat sektörünü olumlu etkileyecek

kh

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün gayrimenkul ve inşaat sektörleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yenigün, "Mevcut konjonktürün, tüm dünyada ve Türkiye’de ekonomik istikrarı, büyümeyi, kamu ve özel sektörün yatırım olanaklarını ve tüketicinin harcama eğilimlerini ciddi boyutlarda tehdit ettiği kırılgan bir süreçten geçiliyor."

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜRETİMİ ARTTIRACAK

Başkan Mithat Yenigün, Irak ve Suriye sınırındaki gerginlikler, Amerikan Merkez Bankası FED’in parasal sıkılaştırma politikası, batı dünyası tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, Avrupa’daki durgunluk ve Türk müteahhitlerin ağırlıklı iş yaptıkları pazarlarda petrol fiyatlarındaki hızlı gerilemeye bağlı olarak, projelerde yaşanabilecek olası gecikmenin en önemli dış tehditleri oluşturduğunu vurguladı.

Yenigün açıklamasına şöyle devam etti, "Hükümetin gündeminde bulunan, kamu özel ortaklığı ile ihale edilen büyük ölçekli altyapı ve üstyapı projeleri ile kentsel dönüşüm projeleri, inşaat sektörü üretiminin artmasını sağlayacak değerli fırsatlardır. Bu doğrultuda makro ekonomiden sektörlere ve yatırım kararlarına uzanan geniş bir yelpazede hem riskleri hem de fırsatları yakından izleyerek yol almakta yarar vardır."

İŞ GELİŞTİRME FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Yenigün sözlerini şu şekilde tamamladı, "Konvansiyonel pazarlardaki olumsuz gelişmeler karşısında zengin doğal kaynakları ve büyük yatırım ihtiyacı ile ekonomik alanda önemli potansiyel taşıyan Sahra altı Afrika ülkeleri Türk müteahhitlik firmaları için ciddi bir potansiyel barındırmaktadır. Ancak bu bölgede iş geliştirme faaliyetlerini yoğun olarak sürdürmekte olan Türk inşaat firmaları için son dönemde önemli bir engel ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar Afrika’da binlerce kişinin ölümüne neden olan ve “küresel güvenlik tehdidi” olarak tanımlanan Ebola salgınının önlem alınamadığı takdirde bölge ekonomilerinde ciddi olumsuz etkiler yaratacağı öngörülmektedir."