Kılıçdaroğlu ve Erdoğan yan yana tren kullandı

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan yan yana tren kullandı

Babakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ulaştırma Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak projesi olan, Aliağa-Menderes Banliyö Hattı açılışında buluştu.

KONUŞMAMALARI DİKKAT ÇEKTİ

İki lider tören alanında karşılaştıklarında el sıkıştılar, ancak hiç konuşmamaları dikkat çekti. Kürsüye ilk çıkan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi: "İzmir Türkiye'nin aydınlık yüzü çağdaş kentidir. İlklerin kentidir. Ben İzmir'e bakınca doğayı, denizi, havayı seven insanları görüyorum. İzmir'den bakınca, gazetelerde özgürce yazılarını yazan gazetecileri, kürsülerinde düşüncelerini özgürce açıklayan öğretim üyelerini, sokaklarında, meydanlarında özgürce gösteri yapabilen insanların yaşadığı bir Türkiye'yi istiyorum. Ben İzmir'den bakınca istisnasız herkesin ülkede yaratılan zenginlikten hakça pay alabildiği bir Türkiye istiyorum."

Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın İzmir fotoğrafları için TIKLAYIN

'TÜRKİYE'Yİ HIZLI TRENLE İLK BİZ TANIŞTIRDIK'

Erdoğan da konuşmasında şunları kaydetti: "Türkiye'yi ilk defa hızlı trenle biz tanıştırdık. Bu proje, açılışını yaptığımız bu modern tren hattı, esasen, Hükümetimizin partizanlığa asla tevessül etmediğinin, birlikte bir şeylerin yapılabileceğini göstermenin en önemli adı olmuştur. Biz, seçim sandıkları açılıp oylar sayıldıktan, sonuç ortaya çıktıktan sonra önümüzdeki oy dağılımlarını rafa kaldırıyor, 81 vilayetin tamamına eşit mesafede durarak, her birine aynı oranda hizmet götürmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz."

MAKİNİST OLDULAR

Törende Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında birkaç kez yorgunluktan gözlerini kapattı. İki lider de bu ortak çalışma nedeniyle duydukları mutluluğu dile getirdi. Tören sonrasında Erdoğan ve Kılıçdaroğlu birlikte banliyö trenine bindi. Makinist odasına geçen iki lider bir süre trenle seyahat etti.