Kılıçdaroğlu'na zor laiklik sorusu

Kılıçdaroğlu'na zor laiklik sorusu

Vatan Gazetesi'ni ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazete okurlarının sorularını cevapladı. Gazete yazarı Mustafa Mutlu o soruları ve CHP liderinin cevaplarını bugünkü köşesinde cevapladı.

En dikkat çekici soru ise Laiklik ile ilgili olan sorulardı. İşte CHP liderinin o sorulara verdiği cevaplar:

Aç adama laikliği nasıl anlatabiliriz?

Başbakan bile laiklikten söz etti ama Kılıçdaroğlu'nun ağzından duyduğumu hatırlamıyorum. Neden? (Etem Develi)

Defalarca söyledim. Kaldı ki bizim dünyamız zaten laiklik üzerine kurulu... Asıl sorgulanması gereken Başbakan'ın bu konudaki geçmişidir. Laiklik, anayasının değiştirilemez ilkesi. Defalarca bunun kırmızı çizgimiz olduğunu söyledim. Ama tek başına laiklik vurgusu yapılmamalı, sosyal devlet ilkesi de unutulmamalıdır. Aç adama laikliği nasıl anlatabiliriz? Bu nedenle biz anayasadaki tüm ilkelere aynı anda ve eşit oranda sahip çıkıyoruz.

Genel Başkan, yurtdışında yaptığı bir konuşmada, Türkiye'de laiklik ilkesinin tehdit altında olmadığını söylemişti. Hâlâ bu düşüncesini koruyor mu? (Av. Serdan Yılmaz)

Eğer bu ülkede CHP varsa, böyle bir tehdit ve tehlike yok demektir. Bu tehlike, CHP'nin yok olmasıyla başlar.

Laik, ulusalcı ve vatansever insanların önüne geçip, Cumhuriyet Mitingleri benzeri eylemler yapmayı düşünüyorlar mı? (Bilge Bilek-Mustafa Pınar)

Şu anda gündemimizde yok ama yeri ve zamanı geldiğinde mutlaka yaparız. Sadece eylem değil, birden fazla düşüncemiz var.

Kılıçdaroğlu'na zor laiklik sorusu