Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Demirel tepkisi

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Demirel tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Süleyman Demirel'le ilgili eleştirilerine ilişkin, "Sen Süleyman Demirel'in tırnağı bile olamazsın" dedi.

HANGİ ISPARTA'DAN SÖZ EDİYORSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Isparta Milletvekili Adayı Ali Haydar Öner'in seçim ofisini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ardından yollarına gül serili alandan miting meydanına geçti. Isparta Hükümet Meydanı'ndaki mitinde Ispartalılara hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Haramilerin iktidarını yıkıp, halkın iktidarını kuracağız. Bunların bir sloganı var, 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün'. Çiftçi, emekli hayatından memnun mu? İşsizlik var mı? Hangi istikrardan söz ediyorlar. Söz ettikleri istikrar, cep doldurma istikrarı. 'Türkiye büyüsün', Isparta büyüdü mü?Büyümediğini ben biliyorum. 5 milletvekili sayınız 4'e düştü. Göç alan Isparta, göç veren konuma geldi. Isparta'ya hizmet edenleri kötülediler. Her Ispartalıya bir görev düşüyor. Sandığa gidip AKP'yi sandığa gömmek. Söz mü, söz mü? Siz söz dediniz, Ankara'dan Recep Bey duymuştur bizi. Ezberi kesin bozulmuştur. Şimdi bir şey söyleyeceğim ezberi yine bozulacak. Allah'ına Kurban Isparta" diye konuştu.

"SİZİN GİBİ EMEK VERDİK, ALIN TERİ DÖKTÜK"

Siyasete son giren liderlerden olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Sizin gibi emek verdik, alın teri döktük. Yaşamım boyunca taş taş üstüne koyan kimseye kötülük yapmadım. Herkesi minnetle, şükranla andım. Kim olursa olsun, ister CHP'li, ister Erbakan olsun, ister Adnan Menderes, ister Özal, ister Süleyman Demirel olsun hepsine şükran borçluyuz. Bir Başbakan düşünün. Isparta'dan oy almış, milletvekili çıkarmış. Ispartalı Süleyman Demirel'le özdeşleşmiştir. Siz kalkıyorsunuz. Sabah akşam, 'Süleyman Demirel şöyle, Süleyman Demirel böyle'. Sen Süleyman Demirel'in tırnağı bile olamazsın". Güzel bir pankart var. 'İçtiğin suda, geldin yolda Demirel var'. Doğruyu söylüyorlar. Geçmişte hizmeti olanları hayatta olanları ve hakkın rahmetine kavuşanları her zaman şükranla anmak temiz bir siyasetçinin görevidir" dedi.