Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Narsist
ensonhaber.com

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Narsist

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına "Saygı duymuyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"KARARA SAYGI DUYMUYORUM DİYEN KİŞİ NARSİSTTİR"

"Onu bırakmamız lazım, kendisi ne söylerse söylesin. Neyi dillendirirse dillendirsin. Hukuk, tüm canlıların güvencesi demektir. Hukuku kim dağıtır? Mahkemeler dağıtır. Mahkeme kararına saygı duymayacağım, uymayacağım demek, Narsist kişiliğin çok öne çıktığı bir olaydır.

"O KİŞİYİ SİZ DE, BEN DE TANIYORUM"

Hiçbir şey eleştirinin dışında tutulamaz. Yargı da, parlamento da, siyasi partiler de, iktidar da, STK’lar da eleştirilebilir. Siz eleştirinin ötesine geçiyorsunuz. Saygı duymuyorum ve uygulamayacağım diyorsunuz. Kimsin sen, kimsin sen? Sen çıktın TBMM önüne, anayasaya sadakatten ayrılmayacağına, kurumların uyum içinde çalışacağına namusun ve şerefin üzerine yemin ettin. Şimdi namus ve şeref kavramlarının içini boşalttılar. Şimdi hukuk da bitecek, içini boşaltacaklar. Bakın Narsist kişilerin özelliğini söyledim, kural tanımazlar, yasa tanımazlar, anayasa tanımazlar. Kendi söylediklerinin kural olduğuna inanırlar. Sağlıklı bir ruh halleri yoktur. Bütün bu söylemlere baktığınızda karşınıza bir kişi çıkar, o kişiyi siz de tanıyorsunuz, ben de tanıyorum"

"MECLİS BAŞKANINA YANITI YARIN GÖNDERECEĞİM"

Diğer yandan, Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Kahraman'ın CHP'ye gönderdiği yeni Anayasa komisyon daveti hakkında da şunları söyledi:

"Meclis Başkanımıza yanıtı yarın göndereceğim. İlk mektupta hangi gerekçelerle masaya oturacağımızı açık ve net şekilde ifade etmiştik, hala öyle. Biz hiçbir zaman masayı devirmedik. Toplantıyı bitiren Meclis Başkanı. Bitirdikten sonra neden ikinci davet yapıyor anlamış değiliz."

CHP sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı güldürdü haberiKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Narsist