Kılıçdaroğlu'ndan kahvehane ziyareti
İHA

k

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’a geldi. Adıyaman ziyareti kapsamında ilk önce Harhar Meydanı’ndaki kahvehanede vatandaşlarla sohbet etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Adıyaman’ın IŞİD ile anılması, Oslo Görüşmeleri ile ilgili bazı belgeleri gördüğünü söylemesi ve anketler konusunda açıklamada bulundu.

"ADIYAMAN HUZURUN OLDUĞU BİR KENT"

Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemlerde Adıyaman’ın isminin IŞİD terör örgütü ile anılmasının Adıyamanlılar gibi kendisini de rahatsız ettiğini belirterek, Adıyaman’ın çatışmanın olmadığı, huzurun olduğu bir kent olduğunu ifade etti.

"OSLO BELGELERİNİ BENİM AÇIKLAMAM DOĞRU OLMAZ”

Önceki gün katıldığı bir televizyon programında Oslo Görüşmeleri ile ilgili bazı belgeleri gördüğünü açıklayan Kılıçdaroğlu’na, “Bu belgelerin içeriğinde neler var?” sorusu soruldu.  "Arkadaşlar onları benim açıklamam doğru olmaz." diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kılıçdaroğlu'ndan kahvehane ziyareti

"Ama ben şunu söyledim. Siz eğer terörü bitirmek istiyorsanız; halka hesabını veremeyeceğiniz vaatlerin altına girmeyeceksiniz. Bu vaatlerde bulunmayacaksınız. Bunlar o vaatlerde bulundular ve terörü bitiremediler. PKK terörü devam ediyor; ama aynı zamanda bir de IŞİD terörü çıktı. IŞİD terörünü Ortadoğu’dan ithal ettik. Çünkü Türkiye Ortadoğu bataklığına saplandı. Ben bu uyarıyı 2012’den beri yapıyorum. Yanlış yapıyorsunuz. Bakın Ortadoğu’ya şu veya bu şekilde taraf olursanız, öyle bir konuma kendinizi sürüklerseniz, Ortadoğu bataklığından çıkamazsınız, geldiğimiz nokta budur"

Kılıçdaroğlu'ndan kahvehane ziyareti

Kılıçdaroğlu'ndan kahvehane ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)