Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması
ensonhaber.com

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olunca her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emekliye birer maaş ikramiye vereceğini, sözünü tutmazsa istifa edeceğini söyledi:

EMEKLİLERE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VERMEZSEM İSTİFA EDECEĞİM

"10 milyon emekliye sesleniyorum, senin hakkını koruyan parti CHP'dir. Her yıl Ramazan ve Kurban'da birer maaş ikramiye vereceğim. Ödeyemez dediler, inanmadılar. Bir taahhütname hazırladım. Noterden... Okuyorum: 4 maddelik:

Bir, tüm emeklilere dini bayramlarda birer maaş verilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasının, 1 ay içinde sağlanmasını,

İki, emekliye her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye verilmesine,

Üç, Başbakanlık görevinde bulunduğum her yıl, emeklilere yıllık 2 maaş ikramiye verilmesine,

Dört, emekliye verilen ikramiye müjdesine karşı kara propaganda yapmak isteyenlere karşı şimdiden ilan ediyorum ki bu sözümü tutmazsan Başbakanlık'tan ve Genel Başkanlık'tan istifa ederek siyaseti bırakacağım."

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere ikramiye taahhütnamesi VİDEO

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

KENDİ İÇLERİNDE KAVGA

"12 yıldır iktidardalar, hiçbir engel yok önlerinde. Koalisyon olsa birbirlerini suçlayacaklar. Demokrasi adına ne geldiyse silip süpürdüler. 12 yılda Türkiye’nin geldiği noktaya dikkat çekmek istiyorum. Geldikleri nokta, kendi içlerinde kavga... Yalan söylemek onların hüneri.

Biz doğruları her ortamda söyleyeceğiz. En son Merkez Bankası ile kavga ettiler. Faturası eski parayla 90 katrilyon lira. Kim ödeyecek? 90 milyar lira ile ne yapılırdı? 2 tane GAP yapılırdı. 40 derslikli 9 bin okul yapılırdı. 58 bin 500 ortaokul yapılırdı. 4 bin 500 kongre merkezi yapılırdı.  90 milyar ile yatırım yapsalardı Türkiye’de işsizlik olmazdı.  Akıl tutulması var bunlarda. Nedir akıl tutulması? Kendi kişisel çıkarlarını ülkenin çıkarlarının üzerinde görmektir akıl tutulması.

ELEKTRİK KAÇAĞINI KORUYAN İKTİDAR VAR

Elektrikte kayıp-kaçağı önleyemiyorlar, faturayı halka ödetiyorlar. Ben neden cezalandırılıyorum? Dürüst bir adam cezalandırılır mı? Kayıp ve kaçağın faturasını sen normal vatandaşa çıkaramazsın.

Elektriği çalanı koruyan, onun yanında duran bir iktidar var.

İktidarda bir akıl tutulması var. 6 milyon 200 bin işsiz var. 400 bin kişi 1 yıldır iş arıyor. Peki bu ağaların çocukları işsiz mi? Hepsi doğrudan torpille devlet memuru oluyor mu?

BURASI MUSTAFA KEMAL'İN TÜRKİYE'Sİ

Akıl yok bu iktidarda akıl yok. 6 milyon çocuğumuza iş bulamıyorsun.

Bunlar bu ülkeyi yönetemezler. Çünkü Türkiye'yi babalarının çiftliği sanıyorlar. Kimse unutmasın Mustafa Kemal'in Türkiye'si kimsenin çiftliği olamaz. Yandaş kavramı olmadan herkese eşit mesafede durarak ülke nasıl yönetilir göstereceğiz.

ÜLKEDE HUZUR VARSA EMEKLİLER SAYESİNDEDİR

Adalet mi arıyorsun? Geleceksin CHP'ye.

Ülkeyi namusuyla yönetecek bir siyasal partiyi yani CHP'yi iktidara getirin.

Ülkede biraz huzur varsa emeklilerin sayesindedir.

Pırasa yüzde 22.9 arttı. Dana eti yüzde 24 arttı. Salça yüzde 26 arttı. Mercimek yüzde 32 arttı. Patlıcan yüzde 50.2 arttı. Kuru sopan yüzde 72 arttı. Kabak yüzde 92.5 arttı."