Kırklareli'nde 10 yaşındaki çocuğu öldüren adam tutuklandı

Kırklareli'nde 10 yaşındaki çocuğu öldüren adam tutuklandı

Kırklareli'de, okula gitmek üzere evinden ayrılan ve bir daha haber alınamayan 10 yaşındaki çocuğu öldürdüğü iddia edilen şüpheli tutuklandı. Halil İbrahim Aktaş'ın kaybolmasını soruşturan polis tarafından gözaltına alınan Y.T. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

''SANA KÖPEK ALACAĞIM'' DİYE KANDIRDI

İfadesinde, Aktaş'ı öldürdüğünü itiraf ettiği ve çocuğu "Sana köpek tasması alacağım" diyerek kandırdığını söylediği öğrenilen Y.T. nöbetçi mahkemece "adam öldürme suçundan" tutuklandı.

TECAVÜZ ETTİĞİNİ SÖYLEDİ

Y.T. emniyetteki sorgusunda Halil İbrahim Aktaş'ı kendisinin kaçırdığını ve Kırklareli Belediye Mezarlığı yakınlarındaki İnciraltı Mevkii'nde tecevüz etmek isterken direnmesi üzerine ellerini ayakkabı bağı ile bağladığını söyledi. Zanlının çocuğa tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi.

İTİRAF ETMİŞTİ

Ortaokul 4. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Aktaş, 3 gün önce okula gitmek için evden ayrılmış, bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Olayı soruşturan polis, aynı mahallede oturan Y.T'yi gözaltına almış, şüpheli çocuğu öldürdüğünü itiraf etmişti. Aktaş'ın cesedi, zanlının ifadesi doğrultusunda, şehir mezarlığı yakınında bulunmuştu.

Gözaltına alınan zanlının sorgusu sürüyor. Talihsiz çocuğun cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.