Kırmızı ile beyazın mutfaktaki uyumu

Beyaz mutfak dekorasyonu zaten oldukça yaygın bir seçim. Beyaz mutfağı renklendirmek, mutfağa enerji katmak için kırmızıyı kullanmak işe yaracaktır.

Mutfakta kırmızının nerelerde kullanılacağına mutfağın büyüklüğüne, ne kadar ışık aldığına bakarak karar verebilir, kırmızı beyaz bir mutfak dekorasyonu yapabilirsiniz.

Kırmızı ile beyazın mutfaktaki uyumu

RENKLER DENGELİ KULLANILMALI

Karanlık ve küçük mutfaklarda kırmızı ve beyaz dengeli kullanılmalı, hatta kırmızı aksesuar rengi olarak tutumlu bir şekilde, az kullanılmalıdır.

Küçük bir odada kırmızı mutfak dolapları ya da kırmızı duvarlar mutfağı olduğundan daha küçük gösterebilir. İşte bu nedenle küçük, kırmızı beyaz mutfaklarda beyazın daha ağırlıklı olmasını tavsiye ediyoruz.

Kırmızı ile beyazın mutfaktaki uyumu

DUVAR KAĞIDI İLE DEKORE EDEBİLİRSİNİZ

Kırmızı beyaz bir mutfakta beyaz mutfak masası, ahşap sandalyelerle tamamlanabilir. Ahşap beyazın soğukluğunu kıracaktır.

Beyaz kapı ile kontrast oluşturacak kırmızı bir duvar ile mutfağın havası tamamen değişebilir. Mutfakta sadece tek duvarı kırmızı renk boyayabilir ya da desenli duvar kağıdı ile dekore edebilrisiniz.

Kırmızı ile beyazın mutfaktaki uyumu

FARKLI YERLERDE KULLANILABİLİR

Peki, kırmızı beyaz bir mutfakta duvarlar ne renk olmalı? Çeşitli örneklerde farklı duvar renkleri görecekseniz ama böyle bir mutfağa en çok yakıştırılan genellikle beyaz duvarlardır. Beyaz dışında, gri, bej, krem gibi seçenekler de değerlendirilebilir.

Kırmızı ve beyazı tamamlayan, kontrast oluşturup derinlik katan renklerden biri de siyahtır. Kırmızı beyaz bir mutfakta siyah beyaz perdeden tutun da siyah sandalyelere kadar, bu rengi farklı yerlerde kullanabilirsiniz.

Kırmızı ile beyazın mutfaktaki uyumu

Kırmızı- beyaz ikilisini siyah dışında gri de oldukça şık bir biçimde tamamlar. Gri dediğimizde, metalik aksesuarları ve eşyaları da bu gruba dahil edebilirsiniz. Çelik ve krom mutfaklarımızda bolca bulunan malzemelerdir.

Kırmızı beyaz mutfaklar bu avantajı en iyi şekilde değerlendirebilir. Basit bir çaydanlık bile böyle bir dekorasyonda bir aksesuar gibi kendini gösterebilir.